Verbind je met ons

Hoi, wat zoek je?

Xiaomi Roborock Sweep One zuigrobot

Nieuws

Koop Xiaomi Roborock S50 / S55 vacuümrobot - Alle informatie en meer!

(Xiaomi) Roborock S50 en S55

Update 29. November 2019

 eBay-aanbieding: op Black Friday is er de Roborock S50 op eBay voor een spotprijs van slechts € 269. De verzending vindt plaats vanuit Duitsland binnen 2-5 werkdagen. Er zijn geen bijkomende kosten. U kunt rechtstreeks toegang krijgen tot de aanbiedingen via onze dealbox. U vindt meer deals voor de Roborock S5-vacuümrobots aan het einde van het artikel in onze prijsvergelijking.

eBay Coupon - Roborock S50

Met deze eBay-aanbieding kunt u de Roborock S50-vacuümrobot incl. Verzending uit Duitsland kopen voor slechts 269 €.
POWERFRIDAY19
TOON COUPON
30 € Korting
Geldig tot 30.11

Update 10. Januari 2018

Het duurde 30 dagen voordat de nieuwe Roborock-vacuümrobot eindelijk arriveerde. Ik heb de Roborock S50 nu ongeveer een week getest. In het eerste deel van de videotestreeks gaan we dieper in op de leveringsomvang en de opbouw van de vacuümrobot. Dit wordt gevolgd door een eerste tussenconclusie. Het tweede deel van de recensie, dat natuurlijk meer details bevat over de zuig- en veegprestaties, de sensoren en de app-functies, verschijnt zodra de Roborock Sweep One grondig is getest op alle functies. Op deze pagina vindt u meer informatie.

(Xiaomi) Roborock S50 / Sweep One-robotstofzuiger | Test / Beoordeling - Deel 1 | (Duits / Duits)

Als je geen video wilt bekijken, volgen hier mijn positieve, eerste indrukken snel achter elkaar:

  • Uitstekende afwerking
  • Compact laadstation
  • Eersteklas zuigkracht
  • Zeer goede kamerherkenning
  • Verschillende zuigniveaus en tapijtdetectie
  • Hoge levensduur van de batterij
  • Nauwkeurige terugkeer naar huis
  • Eenvoudig te legen container

 

Natuurlijk is de Roborock S50 ook niet perfect. Hier zijn mijn negatieve eerste indrukken van de vacuümrobot:

  • Afdrukprestaties niet overtuigend
  • Stop niet voor tapijten met een aangemeerd waterreservoir
  • Reflecterende oppervlakken veroorzaken problemen voor de laterale sensoren
  • App is nog steeds aan verbetering toe

 

 Heeft u nog vragen over de roborock-zuigrobot? Voeg het toe aan de reacties, of doe mee met de Duitse Xiaomi Roborock S50-ondersteuningsgroep op Facebook! 

Aan de Roborock-gemeenschap

 

Update 23. November 2017

De verkoop van de Roborock Sweep One vacuümrobot (ook wel verhandeld als de Xiaomi vacuümrobot 2) is officieel van start gegaan. De robotstofzuiger is al verkrijgbaar bij de meeste importwinkels, of zal eind november zijn. GearBest is een geschikte promo gestart, waarmee u de vacuümrobot met een promotiecode voor 393.12 € kunt krijgen. De actie loopt van 23 november - 10 uur. Het aantal is beperkt tot 300. Een testexemplaar is al onderweg naar ons, daarom kunt u binnenkort een recensie van de Roborock vacuümrobot verwachten! 

Update 23. September 2017

Hier is een eerste (Chinese) videobeoordeling met de Roborock-vacuümrobot in actie. Engelse ondertitels zijn beschikbaar! Zodra een testkopie ons bereikt, volgt de gedetailleerde test op dit punt! Verzending wordt momenteel verwacht vanaf november.

Diepgaande evaluatie van Mi Robot Vacuum 2 [Roborock S50 / Roborock Sweep One-stofzuiger]

De Xiaomi-vacuümrobot in 2. Generation?

Als je alleen al naar het ontwerp van de Roborock Sweep One kijkt, zou je kunnen denken dat het een opvolger is van de eerste  Xiaomi zuigrobot  handelingen. In feite is het echter een door crowdfunding gefinancierde vacuümrobot die niet rechtstreeks door Xiaomi wordt geproduceerd en verkocht, maar door Roborock. Als je de officiële Mi-website bekijkt, vind je daar ondanks de recente publicatie geen informatie over de Roborock Sweep One.

De gelijkenis van beide modellen komt van het feit dat Roborock al de Xiaomi zuigrobot geproduceerd, maar dit werd op de markt gebracht door Xiaomi zelf. Deze aanpak van Xiaomi is niet ongebruikelijk, de elektronicagigant heeft in het verleden al producten van verschillende producenten gemaakt en alleen het logo Mi geleverd. Met de Roborock Sweep One krijgt u een product zonder het Mi-logo, dat echter is gebaseerd op de kwaliteitsnormen van de originele Xiaomi-robotstofzuiger.

product grootte

Nieuw ontwerp en hogere zuigkracht

Nou, zoveel is er niet veranderd in het ontwerp. De vacuümrobot is nog steeds rond en heeft nog steeds een typische witte behuizing met een oranje accent. Opvallend is dat de Ragefinder aan de bovenzijde van het apparaat naar het midden is verschoven en de robotstofzuiger nu is voorzien van 3 nieuw geplaatste bedieningsknoppen.

Het uitgebreide sensorsysteem is ook beschikbaar, inclusief een 360 ° lasersensor of afstandsmeter, meerdere infrarood- en ultrasoonsensoren, een gyroscoop, een e-kompas en een acceleratiesensor.

 Ook de zuigkracht is toegenomen. De zuigcapaciteit van de eerste Xiaomi zuigrobot was nog steeds op 1800 Pa. De Roborock Sweep One is 2000 Pa. Tegelijkertijd is de capaciteit van de uitneembare stofbak vergroot. Deze bevat nu 0.48 liter, 0.6 liter meer dan het origineel Xiaomi zuigrobot. Tapijtranden mogen ook niet meer dodelijk zijn. Hier is de drempel of oprijhoogte verhoogd tot 2 cm (tov 1.5 cm).

afvegen functie

Een uitgebreide innovatie is de natte wisfunctie van de Roborock Sweep One. Hiervoor wordt de robotstofzuiger geleverd met een klein waterreservoir en een microvezeldoekje. Aan de onderkant bevestigd, kan de Roborock-vacuümrobot tegelijkertijd stofzuigen en nat vegen. De veegtijd met één tankvulling kan 45 tot 60 minuten bedragen. Voor eenvoudige reiniging kunnen zowel de tank als de poetsdoek worden gescheiden van de robotstofzuiger.

Kleinere laadstation, dezelfde app

Wat opvalt is het aanzienlijk kleinere laadstation van de Roborock Sweep One. Hierdoor heb je meer speelruimte bij het plaatsen van het station, maar moet de robotstofzuiger tegelijkertijd nauwkeuriger naar het laadstation navigeren. De eerste testrapporten uit China melden echter dat de autonome navigatie van de Sweep One extreem nauwkeurig is en dat het apparaat met de "Return to Home" -functie het oudere is. Xiaomi zuigrobot op geen enkele manier minderwaardig.

 De capaciteit van de accu is 5200 mAh en is voldoende voor een looptijd van 2 1/2 uur, wat ongeveer overeenkomt met het schoonmaken van een appartement van 250 m². Het is verrassend dat de app nog steeds wordt bediend via de "Mi Home" -app, hoewel de Roborock-vacuümrobot eigenlijk geen Xiaomi-product is. Er zijn echter geen innovaties met betrekking tot de app. De app kan worden gebruikt om schema's te configureren, je kunt de vacuümrobot handmatig besturen en het door de sensoren gemaakte kamerplan kan grafisch worden weergegeven.

Roborock S50 vragen en antwoorden

 1. Overzicht van de foutcodes en hun oplossing. 

Wat betekent de foutcode: Fout 1 

De laserafstandsmeter op de vacuümrobot is vuil of geblokkeerd. Probeer de sensor schoon te maken en het mogelijk blokkerende object te verwijderen.

Wat betekent de foutcode: Fout 2 

De botsingssensoren aan de zijkant en onderkant zijn vuil of geblokkeerd. Probeer de sensoren schoon te maken en verwijder het mogelijk blokkerende object.

Wat betekent de foutcode: Fout 3 

Het aandrijfwiel is geblokkeerd. Til de vacuümrobot op en laat hem uit de blokkering.

Wat betekent de foutcode: Fout 4 

De antival-sensor is vuil of geblokkeerd en herkent geen paragrafen meer! Probeer de sensoren schoon te maken en het mogelijk blokkerende object te verwijderen.

Wat betekent de foutcode: Fout 5 

De hoofdborstel is geblokkeerd en kan niet meer draaien. Ontkoppel de hoofdborstel en bevrijd hem van vuil en haar.

Wat betekent de foutcode: Fout 6 

De zijborstel is geblokkeerd en kan niet meer draaien. Maak de zijborstel los en verwijder vuil en haren.

Wat betekent de foutcode: Fout 7 

Het aandrijfwiel is geblokkeerd. Til de robotstofzuiger op en laat deze uit de blokkering.

Wat betekent de foutcode: Fout 8 

De vacuümrobot is vastgelopen. Bevrijd hem zodat hij zijn werk kan voortzetten.

Wat betekent de foutcode: Fout 9 

Installeer de zuigcontainer met filter. Als de foutcode blijft bestaan, reinigt of vervangt u het filter.

Wat betekent de foutcode: Fout 10 

Het filter is zwaar vervuild of geblokkeerd. Reinig het filter of vervang het filter.

Wat betekent de foutcode: Fout 11 

De vacuümrobot wordt blootgesteld aan een sterk magnetisch veld. Plaats het ergens anders.

Wat betekent de foutcode: Fout 12 

De batterij is bijna leeg. Laad de vacuümrobot over het dock.

Wat betekent de foutcode: Fout 13 

Er is een probleem bij het laden. Controleer of de laadcontacten zijn aangesloten.

Wat betekent de foutcode: Fout 14 

De batterij is oververhit. Schakel de vacuümrobot uit en laat hem afkoelen.

Wat betekent de foutcode: Fout 15 

De sensor van het laaddok is vuil. Reinig de sensor zodat het robotvacuüm automatisch terugkeert naar het laadstation.

Wat betekent de foutcode: Fout 16 

De vacuümrobot bevindt zich op een oneffen oppervlak. Verplaats hem.

Wat betekent de foutcode: Fout 17 

De zijborstel werkt niet correct. Reset de Roborock naar de fabrieksinstellingen.

Wat betekent de foutcode: Fout 18 

De robotstofzuiger werkt niet goed. Reset de Roborock naar de fabrieksinstellingen.

Wat betekent de foutcode: Fout 21 

De laserafstandsmeter op de vacuümrobot is vuil of geblokkeerd. Probeer de sensor schoon te maken en het mogelijk blokkerende object te verwijderen.

Wat betekent de foutcode: Fout 22 

Er is een probleem bij het laden. Controleer of de laadcontacten vuil zijn en maak ze indien nodig schoon

Wat betekent de foutcode: Fout 23 

De sensor van het laaddok is vuil. Reinig de sensor zodat het robotvacuüm automatisch terugkeert naar het laadstation.

 2. Heeft de Roborock S50 een CE-markering? 

Als u kiest voor het internationale model van de Roborock S50, heeft deze een CE-markering. Bovendien wordt het model International geleverd met een Europese voedingskabel en meertalige bedieningsinstructies. Er zijn geen hardwareverschillen met de Chinese Roborock.

 3. Kan ik de vacuümrobot ook zonder app bedienen? 

Je kunt de vacuümrobot ook zonder app bedienen. Er zijn drie bedieningsknoppen bovenop de speen. Om alle functies te kunnen gebruiken, vooral om kamer- en tijdschema's te maken en instellingen te maken, hebt u de Android- of iOS-app nodig. Deze kunnen eenvoudig gratis worden gedownload in de betreffende App Store.

 4. Is de slimme robot compatibel met de zuigrobot? 

Yes! Je kunt de vacuümbron verbinden met de Google Assistent, Alexa en de Apple Homekit.

 Google Assistant 

Je hebt de Google Home-app nodig om hem te bedienen. Je voegt een nieuwe dienst toe binnen de app. Zoek naar de "Mi Home" -service en selecteer deze. U wordt vervolgens gevraagd om in te loggen met uw Mi Home-gegevens. Zodra er een verbinding tot stand is gebracht, kun je de vacuümrobot aan verschillende kamers toewijzen. U kunt dan de Roborock-vacuümrobot bedienen met een spraakopdracht.

 Alexa 

Download de vaardigheid "Roborock Home" en koppel uw Mi-account. U kunt de vacuümrobot vervolgens met een spraakopdracht in- en uitschakelen.

 Apple thuiskit 

Voor de Homekit-integratie heeft u de Homebridge-Plugion “miio” nodig. De robotstofzuiger is als ventilator geïntegreerd en maakt het mogelijk deze op afstand in en uit te schakelen en de zuigkracht te regelen. Verder krijgt de gebruiker informatie over het batterijniveau en de sensoren.

13 reacties

13 reacties

  1. FHH

    13. Oktober 2017 op 10: 36

    Wat is het verschil tussen de internationale en geüpgrade versies?

    • Timo Beheerder

      13. Oktober 2017 op 11: 18

      Hallo, het verschil zal zijn dat een Engelse handleiding wordt opgenomen in plaats van een Chinese handleiding.

  2. Simon

    13. Oktober 2017 op 11: 16

    “China kost ongeveer 2499 yuan voor het apparaat, dat is ongeveer € 318. Een releasedatum is nog niet bekend, "

    Wat dit zegt eenvoudig om te wachten, tenzij men graag te betalen na verloop van tijd 100 € te veel voor sommige onheilspellende preorder dus dan zal het apparaat uiteindelijk misschien komt keer (men weet van Gearbest van zowat alle andere preorder promoties)

  3. Mephisto

    11. December 2017 op 09: 49

    Hallo techreviewer, is uw beoordelingsapparaat al gearriveerd? Ik bestelde GearBest op de 09.11 en mijn Roborock werd op de 15.11 verscheept. Ik heb een trackingnummer voor Hermes, dat ik kan volgen. Sinds halverwege november is de Saugi echter nog niet aangekomen in het distributiecentrum? Hoe lang duurt het? De must met Kerstmis namelijk onder de boom!

    • Easyfly

      12. December 2017 op 00: 25

      De onze is vandaag gekomen en heeft hetzelfde meegemaakt toen hij het stuurde. Kennelijk scheuren mensen rond in de robotstofzuiger. En ik moet zeggen, behalve een paar problemen met het installeren van de app, ben ik erg blij.
      Belangrijk! Wanneer de app noodzakelijk China-vasteland met Europa, enz. Specificeert, werkt het niet.

    • Timo Beheerder

      12. December 2017 op 00: 35

      Hallo Mephisto, hallo easyfly,
      onze testkopie is ook onderweg sinds 14.11. Ook verzonden door GearBest. Momenteel heeft zowat elke order uit China een ruwe volwassenheid. Het is niet alleen GearBest dat hierdoor wordt beïnvloed, maar eigenlijk alle zendingen vanuit China, ongeacht welke lijndienstverlener. Ik veronderstel dat je Roborock Sweep One en onze testkopie deze week uiterlijk aan het begin van volgende week zullen aankomen. Orders verzonden tussen de 09.11-13.11 zijn al afgeleverd of worden de komende dagen afgeleverd. Voor het weekend zouden de bestellingen na de beurt van de 13.11 moeten zijn.

  4. Heribert

    30. December 2017 op 18: 17

    Hallo, ik kijk gewoon niet meer door al deze namen. Ik wil de Roborock-vacuümrobot kopen. Nu lees ik hier en daar iets over Roborock S50, dan Roborock Sweep One, dan weer Xiaomi vacuümrobot 2e generatie ... ik wil gewoon de opvolger van de eerste Xiaomi vacuümrobot kopen en niets aan de hand. Wat is nu de juiste?

    • Timo Beheerder

      30. December 2017 op 18: 25

      Hallo Heribert, ik ben het met je eens dat de voorwaarden nogal verwarrend zijn geworden. Roborock Sweep One / Roborock S50 zijn beide hetzelfde model. De Roborock S55 zou iets anders zijn, maar daar is nog geen informatie over. Veel sites maken reclame voor de vacuümrobot met de toevoeging XIaomi, aangezien Roborock onder meer de eerste Xiaomi-vacuümrobot produceerde. Vandaar de gelijkenis. Dus als je de Saugi ook vindt als "Xiaomi VAC 2e generatie", zou het de nieuwe moeten zijn van Roborock. Visueel zie je ook het verschil met de offset lasertoren en de andere bedieningsknoppen. Ik hoop dat ik je kan helpen met je vraag.

      • Heribert

        3. Januari 2018 12 op: 11

        Bedankt, ik heb de Roborock S50 nu besteld bij GearBest. Dat zou dan het juiste model moeten zijn. groeten

  5. Benjamin

    3. Januari 2018 12 op: 31

    Goed beoordeeld, maar ik heb nog steeds enkele vragen waar je me hopelijk mee kunt helpen!
    1. Drijft Roborock over tapijten, zelfs als je de dweil erop hebt en tegelijkertijd zuigt?
    2. Is er een manier om de batterij te vervangen?
    3. Zijn de Xiaomi-robotonderdelen compatibel met de Roborock?
    4. Is de app Chinees of Engels?

    Dank je wel en LG

    • Timo Beheerder

      5. Januari 2018 14 op: 04

      Hallo Benjamin, natuurlijk kan ik je vragen beantwoorden.
      1. Ja, helaas worden tapijten niet voorkomen met een aangemeerd waterreservoir.
      2. Bij het eerste model was het mogelijk om met kennis de batterij te verwisselen. Ik vermoed dat de structuur nauwelijks is veranderd, dus ik neem aan dat het mogelijk zal zijn met de nieuwe Roborock.
      3. Veel reserveonderdelen zijn compatibel. Zie borstels etc.
      4. De app is in zowel Chinees als Engels. U kunt de gesproken aanwijzingen in het Engels zetten.

      • Benjamin

        8. Januari 2018 14 op: 42

        Bedankt voor je antwoorden. Heeft me veel geholpen !! Maar ik heb nog een vraag, barst de deur ook af?

  6. ste

    27. Oktober 2018 op 17: 24

    Hallo, Ik heb in een video eens gehoord dat de Rovorock S50 gaat om een ​​langere tocht terug naar zijn station en laadt weer, maar dan niet weer te vertrekken naar andere oppervlakken niet gereinigd te reinigen. Is dat echt het geval of is het niet waar? of misschien was het echt zo, en is vastgesteld met behulp van update nu?

    Dank u wel

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * gemarkeerd.

overzicht
fabrikant

Roborock

Modell

Roborock Sweep One
Roborock S50
Roborock S55

Spezifikationen

 zuigen 
Zuigkracht: 2000 Pa
Volume: ~ 50 - 60 dB
Hoogte stijging: 2 cm
Stofcontainer: 0.48 liter

 vegen 
Nat: Ja, tank
Wissen: microfiber

 sensoren 
* 360 ° Laserafstandssensor
* Ultrasone sensoren
* Infraroodsensoren
* Accelerometer
* gyroscoop
* E-kompas

 accumulator 
Capaciteit: 5200 mAh
Runtime: 2.5 uur

 Overige onderwerpen 
App: Mi Home
Grootte: 35.30 x 35.00 x 9.65 cm
Gewicht: 3500g

reclame

Banggood Jubileumuitverkoop

Goboo Redmi 10-aanbieding

Banggood Jubileum Klarna