Verbind je met ons

Hé, wat zoek je?

Urtopia Carbon e-bike koptekst

Urtopia carbon e-bike – onze eerste indruk van de urban e-bike

Een full carbon e-bike voor nog geen 2000 euro? Dat belooft althans de futuristische Urtopia e-bike, die boordevol slimme functies zit en momenteel wordt gefinancierd via het crowdfundingplatform Indiegogo. Laten we eens nader bekijken waar dit allemaal over gaat en welke verwachtingen je van de e-bike mag hebben.

Nieuwe stedelijke utopie = Urtopia

Eerste indruk (update 29 juli 2022)

We hebben de Urtopia e-bike hier sinds half juli en willen u graag een eerste indruk geven van de e-bike voordat het uitgebreide testrapport online gaat. De e-bike heeft inmiddels een paar kilometer gelopen en het mag gezegd worden dat Urtopia als nieuwkomer op de e-bike markt een bruikbare stadsfiets heeft afgeleverd.

Urtopia e-bike carbon frame vanaf de zijkant

Stijlvol en goed gemaakt carbon frame.

Als klassieke stadsfiets slaat hij een goed figuur. De fiets maakt indruk met zijn hoge wendbaarheid in het verkeer en is een gegarandeerde blikvanger dankzij het stijlvolle carbon frame. De stijfheid van het frame wordt snel merkbaar op ruw terrein. Door zijn lichte gewicht van slechts 14 kg kan hij probleemloos enkele treden op en af ​​gedragen worden.

Urtopia e-bike Gates riemaandrijving

In plaats van de ketting gebruikt Urtopia een Gates Carbon Drive.

De rijervaring laat een positieve indruk achter. De ondersteuning reageert snel en voelt op alle niveaus natuurlijk aan. Bij 25 km/u schakelt de ondersteuning automatisch uit en kunt u met pure trapkracht nog ca. 35 km/u bereiken.

De Urtopia e-bike is door zijn koppel van 35 Nm geen ‘berggeit’, maar de ondersteuning werkt bij lichte hellingen nog behoorlijk goed. Het bereik gemeten onder reële omstandigheden bedraagt ​​ca. 75 km. Vervolgens moet de batterij gedurende 3 uur in het stopcontact worden gestoken.

Urtopia e-bike achterwielaandrijving

Schijfremmen, 250 W achternaafmotor en fietsstandaard worden apart verkocht.

Urtopia hecht veel waarde aan slimme apparatuur. In combinatie met de Urtopia app heb je altijd de locatie van de e-bike in beeld (als eSIM actief is) en kun je achteraf de route bekijken die je hebt afgelegd. Tot nu toe werkt dit vrij goed.

Urtopia e-bike smart display

Via de Smartbar houd je alles in de gaten.

De app verdient nog steeds kleine verbeteringen. Zo is het volume van de fietsbel momenteel gekoppeld aan het volume van de gehele geluidsoutput, wat op den duur vervelend kan zijn. De e-bike maakt best veel geluid! Maar in gesprek met Urtopia werd al bekend dat de app verder zou worden uitgebreid en verbeterd.

mmWave heeft een bittere nasmaak. De ooit aangeprezen functie is uitgeschakeld in de huidige firmware-update (1.5.0). Desgevraagd liet Urtopia ons weten dat de functie nog verdere ontwikkelstappen vereist. Het is niet bekend of en wanneer mmWave terugkomt. Jammer!

 Heb je vragen over de Urtopia e-bike? Op naar de reacties! 

Update 06. Juli 2022

Nieuwe update van de Urtopia e-bike! Baker van de Indiegogo-campagne zou eind juli met enige vertraging haar e-bike in handen krijgen. De accessoires voor de fiets zijn al verzonden.

Maar er is ook nieuws over de beschikbaarheid. Naast de officiële Urtopia shop zal de e-bike ook verkrijgbaar zijn bij Media Markt, Otto en andere retailers. Bij Mediamarkt (Link) en Otto, de fiets staat al op de lijst voor 3199 euro. Volgens de daar opgeslagen informatie zal de verzending rond half september of over 7 weken plaatsvinden.

Winkel

200€ Urtopia-bon

Met deze coupon krijg je 200 Euro korting op de winkelprijs van de Urtopia e-bike.
BKUT200
TOON COUPON
€200 Korting
31.07.2022

De officiële Urtopia-winkel is goedkoper. Met onze exclusieve kortingscode wordt de prijs verlaagd naar 2999 euro. Wie de e-bike vooraf wil bekijken, kan dat op EUROBIKE 2022 (13 t/m 17 juli). Alle informatie hierover in onderstaande update!

Update 01. Juni 2022

Urtopia EUROBIKE 2022 flyerVolgens de fabrikant is de eerste levering van de Urtopia e-bike onderweg naar Europa en zou deze in juni aan pre-orderers moeten worden geleverd. We zouden dan ook ons ​​testapparaat moeten ontvangen en hopelijk kunnen we je over een paar weken meer vertellen over de Urtopia e-bike in een gedetailleerde test.

Tegelijkertijd liet Urtopia weten dat ze in juli een eigen stand zullen hebben op EUROBIKE. Daar heb je de mogelijkheid om de e-bike van dichtbij te bekijken en uit te proberen. EUROBIKE vindt plaats van 13 tot 17 juli op het beursterrein Messe Frankfurt.

Details over de hal, standnummer en de testlocatie voor proefritten vindt u op de flyer.

Update 18. Mei 2022

 Nieuwe update van Urtopia! De levering van de e-bike is al begonnen in de VS en vanaf juni zijn ook Europese klanten aan de beurt.

Wie de e-bike snel wil reserveren (49 euro aanbetaling) krijgt een korting van 200 euro (2799 euro in plaats van 2999 euro). Reserveren is mogelijk tot eind juli.

Urtopia E-Bike Aanbieding mei 2022.

Als je de fiets na betaling van de borg niet wilt kopen, krijg je de 49 euro terug.

Naar het Urtopia aanbod

Update 03. Maart 2022

Urtopia heeft de korting voor pre-orders weer verhoogd. Stort $ 100, krijg nu $ 500 korting! Volgens Urtopia krijgt iedereen die de fiets al heeft gereserveerd voor de oude campagne, ook de $ 500 gecrediteerd in plaats van de $ 200.

Update 24. Februari 2022

Er is nieuwe informatie over de Urtopia E-Bike! De fiets is nu met succes “gesteund” via Indiegogo. Urtopia start nu met directe verkoop via een eigen online shop. Toch is de carbon e-bike nog steeds in de voorverkoop. De verzending zal naar verwachting in mei plaatsvinden, met een kleine vertraging.

Urtopia E-Bike in Potsdam voor raddoc in Potsdam.

Je kunt de Urtopia e-bike uitproberen bij raddoc in Potsdam.

Als je nu de e-bike wilt kopen, heb je de kans om dat te doen. Bij een aanbetaling van $ 100 is er een korting van $ 200.

De prijs van het Duitse model zou dan 3299 dollar bedragen, wat overeenkomt met het equivalent van 2.933 euro. Als je voor mei van gedachten verandert, kun je zonder aarzelen annuleren en je aanbetaling terugkrijgen.

Naar de Urtopia-winkel

 Urtopia wat? - nooit van gehoord! Dit is waarschijnlijk hoe de meeste mensen zich zullen voelen als ze voor het eerst over dit e-bike merk horen. Ik had er trouwens hetzelfde gevoel bij, want ik had Urtopia pas een week geleden op mijn scherm. Pas toen een vriend hem onder mijn aandacht bracht en me vertelde over de futuristische e-bike, werd mijn nieuwsgierigheid gewekt en begon het onderzoek.

Introductie van Urtopia e-bike

Een full carbon e-bike voor onder de 2000 euro klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Dus wie zit er achter de “Urtopia Carbon E-Bike”? Een blik op de startpagina laat zien dat Urtopia een startup is met het hoofdkantoor in Hong Kong. De e-bikes worden geproduceerd in China. De verkoop vindt wereldwijd plaats, wat op zijn beurt een gemakkelijke toegang tot reserveonderdelen belooft. De e-bike wordt sinds 2020 ontwikkeld door een team jonge ingenieurs met één doel voor ogen "gezonde stedelijke levensstijl aangedreven door slimme technologieën" naar de persoon te brengen.

wenk

 Iedereen die de Urtopia e-bike wil uitproberen, heeft momenteel de mogelijkheid om dat te doen. Op verzoek van Urtopia staat een prototype bij de fietsenmaker  Raddoc tentoongesteld in Potsdam.

Hier vindt in maart een test plaats van de retailversie van de Urtopia e-bike.

Eind 2021 “financiering” via Indiegogo (Link) begonnen. Urtopia heeft daar inmiddels bijna 1.300 “donateurs” gevonden die bijna 3.000.000 euro aan de e-bike hebben gedoneerd. Het campagnedoel is behaald en eind februari 2022 moet de e-bike naar de donateurs worden verzonden. Als u wilt, kunt u de Urtopia e-bike nog steeds tegen een speciale prijs kopen. De e-bike is sinds december 2021 in productie.

Urtopia op Indiegogo

Urtopia carbon e-bike

Maar nu eindelijk naar de e-bike. Dit belooft het manusje van alles te worden onder de e-bikes. Licht carbon frame en slimme techniek voor een scherpe prijs van net geen 2000 euro. Natuurlijk kan zo'n gegevensblad altijd leuk zijn, maar wat Urtopia hier belooft, zou veel andere e-bike-merken kunnen laten zweten.

Lichtgewicht full carbon frame

Dankzij het full carbon frame weegt de e-bike maar liefst 14 kg. De futuristische look is logisch, maar zoals altijd is uiterlijk een kwestie van smaak. Met een klassiek frameontwerp had Urtopia zeker wat gewicht kunnen besparen.

Lichtgewicht full carbon frame weegt slechts 14 kg.

De e-bike de trap op dragen? Met 14 kg niet te zwaar!

Als het om de stabiliteit gaat, zal een test ook moeten uitwijzen hoeveel het frame kan weerstaan. De zadelpen verdwijnt en het verende element is het frame zelf.De e-bike is verkrijgbaar in drie opvallende en minder opvallende lakafwerkingen: ‘SIRIUS’, ‘LYRA’ en ‘MIDNIGHT IN PARIS’.

Veel gadgets

Slimme balk & GPS

De hardware van de e-bike is net zo futuristisch als het ontwerp. Je hebt altijd de ‘Smartbar’ in het oog, het LED-dotdisplay van de Urtopia e-bike, die stijlvol in het stuur is verwerkt. Het display geeft onder meer informatie over de snelheid en de accu.

Urtopia slimme balk

De Smartbar met LED DotDisplay

Geïntegreerde GPS stelt u ook in staat om in realtime met de e-bike te navigeren en richtingspijlen op het display weer te geven.

AI spraakbesturing, app & vingerafdrukscanner

De kers op de taart als het gaat om slimme functionaliteit is de AI-spraakbesturing van de Urtopia e-bike. De kunstmatige intelligentie weet om te gaan met stemcommando’s als “licht aan”, “zet de fiets op slot” en vele andere commando’s. Het antwoord is via een luidspreker van 3 W. Of het nu goed of slecht is, je bent gegarandeerd een blikvanger in het openbaar!

Urtopia e-bike vingerafdrukscanner

Gewoon compleet met je vingerafdruk.

In de toekomst zal de e-bike ook via een app kunnen worden bestuurd en bewaakt. Een vingerafdrukscanner op het stuur dient als biometrische startonderbreker.

mmWave & valdetectie

Wat al klinkt als een hoop franje en gimmicks is slechts een fractie van de functies waarmee Urtopia de futuristische e-bike wil uitrusten. Het afgewerkte seriemodel moet onder meer worden uitgerust met mmWave, een technologie die objecten herkent en de afstand ernaartoe meet. Als er bijvoorbeeld een auto van achteren nadert, wordt u hierover geïnformeerd via de Smartbar.

Urtopia e-bike indicatoren projectie op de grond

In het donker wordt de knipperende richting op de grond geprojecteerd.

De e-bike detecteert valpartijen met behulp van een gyroscoop en als een alarmnummer is opgeslagen, wordt dit automatisch gemeld na een val.

Knipperlichten en connectiviteit

Anders is er een richtingaanwijzer die zelfs in het donker de richting van het knipperen op de weg projecteert. Ook Bluetooth, WiFi en eSIM zijn inbegrepen. De software ontvangt updates automatisch “Over-the-Air” (OTA).

Aandrijving

Urtopia heeft de 250 watt motor van "Mivice" (35~40 Nm) discreet verborgen in de achterwielnaaf. De sensortechnologie maakt gebruik van een koppelsensor, waardoor de bestuurder door het indrukken van het pedaal kan bepalen hoeveel ondersteuning de motor moet bieden. De riem is een Gates Carbon Drive, wat spreekt voor hoge duurzaamheid en weinig onderhoud.

Urtopia e-bike Gates Carbon Drive riemen

De Urtopia e-bike maakt gebruik van een Gates Carbon Drive riem.

In de EU-versie van de Urtopia e-bike schakelt de motorondersteuning uit bij een snelheid van 25 km/u. In de Amerikaanse versie bij 31 km/u. De acceleratie kan bovendien worden aangepast in de prestatieniveaus ‘ECO’, ‘Comfort’, ‘Sport’ en ‘Turbo’. Bovendien kan de e-bike puur door trapkracht worden aangedreven.

Veiligheid, batterij en actieradius

Een ander belangrijk punt is veiligheid en batterij. Het standaardmodel van de Urtopia e-bike voldoet op verzoek van de fabrikant aan de in Duitsland geldende voorschriften voor het gebruik van e-bikes op de openbare weg. Hydraulische schijfremmen zorgen voor korte en veilige remafstanden.

De Urtopia e-bike heeft de verwijderbare batterij geïntegreerd in de schuine buis. De capaciteit is 360 Wh en er zijn merk Li-Ion cellen van Samsung geïnstalleerd, die na zo'n 1000 laadcycli nog 80% van de capaciteit leveren. De batterij is in ongeveer 2 1/2 uur opgeladen. Volgens Urtopia ligt de actieradius met slechts één acculading tussen de 50 en 130 km.

 Wat is jouw mening over de Urtopia carbon e-bike? Laat het ons weten in de comments! 

Timo Altmeyer-avatar
auteur

Timo is de oprichter van techreviewer.de en een echte technologie-expert. Van smartphones tot e-bikes, van homecinema tot smart homes, hij houdt altijd de vinger aan de pols van de laatste trends.

36 reacties

36 reacties

  1. Rere

    28. Januari 2022 13 naar: 52

    Zeker een interessante fiets, zeker als je de stad in gaat. Waarschijnlijk niet off-road bruikbaar en ik zou hem niet blind kopen, ook al is de prijs aantrekkelijk. Ik ben benieuwd wat je meldt.

  2. Thomas

    29. Januari 2022 15 naar: 25

    Pff geen spatborden. Als het regent, heb je daar niet veel plezier. Het ziet er niet naar uit dat het gemakkelijk opnieuw kan worden geïnstalleerd. En het stuur? Ook niet in hoogte verstelbaar?

    • Timo beheerder

      1. Februari 2022 13 naar: 56

      Hallo Thomas, het is niet bekend in hoeverre fenders achteraf kunnen worden gemonteerd. Omwille van de optica zijn ze waarschijnlijk weggelaten, wat eigenlijk nogal onpraktisch is. Het stuur is niet in hoogte verstelbaar. De fiets is echter verkrijgbaar in twee maten en is geschikt voor mensen tot 1,95 m en een gewicht van 110 kg.

      • Peterle

        6. Februari 2022 11 naar: 34

        Het moge duidelijk zijn dat we een forenzenfiets voor ons hebben. De ontbrekende spatborden zijn een bijzaak. Hier hangt het af van het gebruik in de stad. Je kunt er toch niet mee door het bos rijden.

        • Stephan

          30. Juli um 2022 10: 02

          Word je niet nat in de stad als het regent?🤔

      • Kerstin Freckman

        26. Februari 2023 21 naar: 56

        Ik rijd op de fiets en ik ben er dol op. Spatborden later geleverd en persoonlijk door de baas/zijn medewerker gemonteerd toen ze in het najaar in Duitsland waren. En gelijk de hele fiets gecontroleerd. Helemaal leuk de 2 en geweldige service. Nog steeds goed kontakt.

  3. Canate Somay

    4. Februari 2022 19 naar: 49

    Ik behoor tot de Backersund en wacht met spanning op mijn e-bike. In dit verband zou ik graag willen weten of het voorste kettingblad vervangbaar is. Hoeveel tanden heeft het originele kettingblad? Wie kan deze vraag voor mij beantwoorden?

    • Timo beheerder

      6. Februari 2022 19 naar: 22

      Hallo Canatay,

      Ik heb contact met de fabrikant. Ik stuur de vraag graag door.

      Edit: ik heb antwoord gekregen. Het voorste kettingblad heeft 55 tanden en het achtertandwiel heeft 22 tanden. Het kettingblad is van Gates en is vervangbaar.

  4. Sebastian M.

    12. Februari 2022 11 naar: 42

    Uiteindelijk is de beslissende vraag of Urtopia reserveonderdelen kan leveren of hoe eenvoudig het is om de e-bike zelf te repareren. Zolang er geen duidelijkheid is, zou ik er geen 2000 € aan uitgeven.

    • Heribert

      17. Februari 2022 15 naar: 14

      Ik heb een andere mening. Als de onderdelen daadwerkelijk zijn gebruikt zoals hierboven beschreven, dan kunt u deze onafhankelijk van de Urtopia service omruilen. Je kunt vrijwel overal een Gates-riem krijgen.
      Het wordt lastiger als er iets mis is met de elektronica. Maar ook dan is er gegarandeerd een oplossing. Opgeleide fietswerkplaatsen kennen dit soort zaken.

  5. MisterMan

    24. Februari 2022 12 naar: 45

    Eerst februari, dan maart en nu mei... Ik zou de motor hier voor de zomer willen hebben, maar als het zo doorgaat, heb ik niet al te veel hoop. Gelukkig heb ik nog niet besteld. Ik wacht de testrapporten af.

    • Rudi

      18. Maart 2022 09 naar: 49

      Ik vind de prijs nu ook steil. Begonnen met minder dan $ 2000, nu zijn we meer dan $ 3000. Ik wacht even af ​​wat de reviews zeggen. De nieuwe Vanmoof S4 zou in april verschijnen.

  6. marrl

    4. April 2022 09 naar: 43

    Komt je toets een keer?

    • Timo beheerder

      8. April 2022 23 naar: 41

      Hallo Marcrl, we plannen een test. Waarschijnlijk duurt het tot mei/juni. Zodra we hier een testapparaat hebben laten we het je natuurlijk weten.

  7. kader

    10. April 2022 22 naar: 21

    Mmmh... Eigenlijk een toffe fiets, maar waarschijnlijk niet geschikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Nou, je kunt al "spatborden" bestellen, maar je zou waarschijnlijk alleen bagage hoeven te vervoeren op de terugweg...

  8. padde

    19. Mei 2022 13 naar: 03

    Ik flirt al heel lang met een Vanmoof of een Cowboy, maar de Urtopia leest een stuk beter. Ik heb al wat Engelse tests bekeken en wat ze daar melden klinkt ook goed. Nu nog even je test afwachten en als het past, wordt het in juni besteld.

  9. HP

    7. Juni um 2022 09: 41

    Hallo, als ik de fiets in de winkel bestel, zijn de spatborden dan al bevestigd of moet ik ze apart kopen? Ik ben er op dit moment niet zo zeker van.

    Op de zijkant staat ook "Est. Verzending: juni 2022”. Wat houdt dat precies in als ik nu bestel?

    • Timo beheerder

      8. Juni um 2022 18: 09

      Hallo HP, helaas moeten de spatborden apart worden gekocht. De spatborden zijn ook verkrijgbaar in de Urtopia-winkel. Urtopia biedt af en toe ook bundels aan met daarin diverse accessoires.

      Ik heb nog geen verdere informatie over verzending. De status is dat de eerste pre-orders uit Europa hun fietsen in juni zullen ontvangen.

      • Karsten

        9. Juni um 2022 12: 12

        In een bericht zei Urtopia dat de pre-order fietsen uit de Indiegogo-campagne eind mei zijn verzonden. Als je ervan uitgaat dat de verzending per vrachtschip ongeveer 45 dagen duurt, zouden de fietsen eind juni, eerder begin juli, naar de pre-orders moeten gaan. Laten we blijven wachten...

        • Winni

          10. Juni um 2022 17: 52

          Ik had de fiets vooraf besteld bij Indiegogo en kreeg net een e-mail dat pre-orders waarschijnlijk tot half juli moeten wachten. De verzending vanuit China loopt vertraging op en de fietsen moeten dan in Polen worden aangegeven. Ik vind het ook erg, want ik zou er graag mee gaan rommelen, maar wat kun je eraan doen.

          Iedereen die nu bestelt, is whrsl. nog langer moeten wachten. Dan wordt het whrsl. augustus of september zijn.

  10. Harald

    25. Juli um 2022 15: 51

    De Urtopia-fiets die ik in november 2021 heb besteld en betaald, is nog steeds niet aangekomen. Levering was oorspronkelijk beloofd voor februari.

    Vragen aan Urtopia Sales worden altijd uitgesteld. De laatste belofte dat tot 15.7. zal worden geleverd is nu ook absoluut.
    Het volgen van gegevens die door Urtopia worden verstrekt, is nutteloos.

    Naar verluidt kent Urtopia z. Momenteel niet waar de goederen daadwerkelijk zijn. Je zou zoeken...

    Het verzoek om het geld terug te betalen, aangezien de rente inmiddels is verstreken, is tot nu toe afgewezen.

    Is het hele ding uiteindelijk een luchtnummer?

    • Thomas

      2. Augustus 2022 08 naar: 58

      Ik krijg nu ook de indruk met het luchtnummer.
      Mijn vragen bij Urtopia hebben ook meer de schijn van wegwerken en vastlopen.
      Maar wie weet? Misschien krijgen we dit jaar toch allemaal onze fietsen. Dan is het gewoon als kerstcadeautje onder de 🌲.

      • Thomas

        2. Augustus 2022 16 naar: 41

        Hoi Timo, Ik vind het heel goed hoe je hard werkt voor Urtopia, ook de verwijzing naar de FB-groep. Ik zal echter niet inloggen op FB om updates te krijgen.
        Ook hier is de eindgebruikersondersteuning van Urtopia zwak
        Uw inzet kan echter niet goedmaken dat de fietsen ons nog steeds niet hebben bereikt.
        Hier moet Urtopia veel beter werken aan de communicatie met de consument.
        Of de fiets zal waarmaken wat beloofd was, zal misschien ooit "ervaren" worden.
        Voor mij is er in ieder geval al een hele nare nasmaak ontstaan ​​uit de zaak.
        Maar wie weet, misschien overtuigt Urtopia echt met de fiets.

    • Harald

      9. Augustus 2022 17 naar: 26

      De Urtopia e-bike is er.

      Helaas zonder de vereiste CE-markering. De e-bike mag in de EU niet in gebruik worden genomen en mag niet op de weg worden gebruikt.

      Heeft iemand hier meer/betere informatie?
      Bedankt voor de informatie!

      • Timo beheerder

        10. Augustus 2022 15 naar: 30

        Hallo Harald,

        Ik heb het nagevraagd bij Urtopia. De CE-sticker was eigenlijk in de eerste batch vergeten. Alle andere fietsen hebben de sticker. Documenten over EG-conformiteit zijn op te vragen bij support. Ze sturen de sticker ook achteraf op, als dat nodig is (wat voor de meesten van ons het geval is).

        • Harald

          12. Augustus 2022 11 naar: 41

          Volgens de support zou de CE-sticker mij binnen 2-3 weken moeten bereiken.

  11. Thomas

    1. Augustus 2022 18 naar: 43

    Bedankt voor het verhelderende testrapport.
    Helaas wachten de sponsors van het project nog steeds op de levering van de fietsen. Wat mij de indruk geeft dat Urtopia meer geïnteresseerd is in de Amerikaanse markt.
    Ik ben benieuwd of we de fietsen in augustus nog in ons bezit zullen zien.
    Blijkbaar richt Urtopia zich meer op het promoten van het wiel dan op het bedienen van je klanten.
    Verder vind ik het jammer dat de fietsen met Bananaware zijn geleverd en het netwerk voorlopig is uitgeschakeld. Dergelijke functies zijn voor veel kopers zeker een stimulans geweest om te kopen.

    • Timo beheerder

      1. Augustus 2022 19 naar: 58

      Hoi Thomas, ik hou de Urtopia Facebook groep in de gaten en het valt me ​​op dat de Bakers al maanden uitgesteld zijn. Ik kan de frustratie daarover begrijpen. Zeker naarmate de zomer vordert.

      Ik heb regelmatig contact met de marketingafdeling van Urtopia en de jongens en meisjes daar laten hun vingers dwalen. Ik had de kans om persoonlijk met hen te chatten op Eurobike en u weet dat de afgelopen maanden niet zijn gegaan zoals gepland en dat de Europese bakkers graag maanden eerder van hun fietsen waren voorzien.

      Dat mmWave nu is afgelast, maakt het er natuurlijk niet beter op. Maar ik ben ervan overtuigd dat de carbonfiets voor de meeste bakkers leuk zal zijn. Ik rij er nu 2 weken mee en ben er zeer tevreden over. Natuurlijk zijn er hier en daar dingen die anders hadden gekund. Het aanbieden van een spatscherm, standaard en eSIM als add-on-optie is een beetje Apple. Dat had je voor de prijs kunnen geven.

  12. Harald

    11. Augustus 2022 16 naar: 58

    Zoals het mij lijkt, zijn er nog meer bouwplaatsen:

    De Urtopia e-bike deelt uiteraard alle ritten exact en met de tijd in een cloudsysteem zonder te vragen. Deze zijn vervolgens toegankelijk via de Urtopia-app. Dus mijn Urtopia heeft een voorheen onbekende (permanente?) GSM-verbinding met internet. Ik heb in de app geen schakelaars gevonden waarmee deze functies aan of uit kunnen worden gezet.

    Het negeert genereus de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De straffen op dit gebied kunnen erg hoog zijn.

  13. Harald

    2. September 2022 10 naar: 16

    Het CE-label, dat verplicht is voor gebruik in de openbare ruimte, werd door de fabrikant beloofd met een levertijd van maximaal 3 weken.

    De 3 weken zijn vandaag voorbij - een CE-label is helaas niet in zicht.

    • Thomas

      4. September 2022 15 naar: 54

      Zoals alles bij Urtopia duurt dit wat langer ;-).

      • Harald

        17. September 2022 08 naar: 04

        Inmiddels is het CE label binnen -> ok.

        Ergens bij de douane ligt nog een "accessoireset" waarvan de douaneafhandeling al enkele weken in behandeling is. Ik weet niet wat erin zit. Als het langer duurt, wordt het waarschijnlijk bij de douane weggegooid.

  14. Thomas

    5. September 2022 08 naar: 27

    Met de laatste update van de app is ook de mmwave radar verdwenen.
    Heel jammer, dus je irriteerde je klanten al snel.

  15. Harald

    17. September 2022 08 naar: 11

    Overigens mag je de accu niet in de fiets laten zitten als je hem niet gebruikt.
    Anders is hij in verrassend korte tijd zo leeg dat hij niet eens meer kan laten zien hoeveel de resterende lading is.

  16. Edwin Horton

    4. Oktober 2022 22 naar: 17

    Vorige week mijn fiets ontvangen en ik wou dat ik hem kon uitproberen. De fiets werd geleverd met een ontbrekende zadelpenbevestiging en tot nu toe heb ik geen reactie gehad van de klantenservice van Urtopia. Een simpele bevestiging zou een begin zijn. Het ziet er mooi uit, maar als dit een indicatie is van hoe het product wordt ondersteund, moet je iets anders kopen!

  17. Reher Michaël

    15. Februari 2023 18 naar: 14

    Fiets gekocht op 22 november. De motor begon geluid te maken bij het duwen. Na een klacht werd er zonder problemen een nieuw achterwiel geleverd. De montage moet je zelf doen, wijd en zijd geen service voor de fiets. Na installatie moet de motor opnieuw worden geregistreerd. Ik kan geen instructies in het Duits vinden. Misschien kan iemand mij helpen, eventueel met een filmpje

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert

Meer van Urtopia