Verbind je met ons

Hoi, wat zoek je?

Xiaomi TV-soundbar MDZ-27-DA

Xiaomi Soundbar Review - Goedkoop 33 Inch Mi TV Bar

Testrapport gemaakt door Timo A. op 9 juli 2021

De thuisbioscoopdivisie van Xiaomi groeit weer! De Xiaomi Soundbar begrijpt zichzelf als een redelijk geprijsd item om elke nog zo slecht klinkende tv-luidspreker te vervangen. Als dit lukt, zult u het in de volgende review te weten komen!

Twitter Facebook WhatsApp Buffer pin It
7.1
Onze beoordeling
92€ op ebay.nl
Prijsvergelijking
Technische gegevens
overzicht
fabrikant

Xiaomi

Modell

Xiaomi TV Soundbar

Spezifikationen

 spreker 
Tweeter: nummer 2, 36 mm
Subwoofer: nummer 2, 65 mm
Passief membraan: nummer 4, 70 x 55 mm

Uitgangsvermogen: 2x 14 Watt
Nominale impedantie: 6 Ohm
Frequentiebereik: 50 - 25.000 Hz

 connectiviteit 
* Toslink jack
* SPDIF-aansluiting
* Line-in (cinch)
* AUX-In
* Bluetooth 4.2

 Overige onderwerpen 
Grootte: 87 x 830 x 72 mm
Gewicht: 1.925 kg

Inhoud

1x Soundbar
1x-voeding
1x SPDIF-kabel
2x-schroeven
2x pluggen
1x gebruikershandleiding

Update 21. Juli 2021

De Xiaomi TV Soundbar (MDZ-27-DA) hadden we inderdaad al in 2018 in de test, al is de vraag door de jaren heen nauwelijks afgenomen. De reden is waarschijnlijk het relatief goede geluid voor een lage prijs.

De soundbar is momenteel verkrijgbaar voor een bijzonder betaalbare prijs. De online winkel Bang Good heeft ons namelijk een kortingscode ter beschikking gesteld, waardoor de prijs naar 59 euro wordt verlaagd.

Shop

Banggood - Xiaomi TV-soundbar voor 59 €

Met deze coupon kun je de 33 inch soundbar afgeprijsd kopen voor slechts 59 €.
BGCZXMU33
TOON COUPON
€7 Korting
31.07.2021

De verzending vindt plaats vanuit het EU-magazijn, zodat er geen verdere kosten (douane- en invoerrechten) zijn.

Als alternatief is er de Redmi Soundbar voor een goedkope 39 euro, ook met verzending vanuit het EU-magazijn. Ten opzichte van de Xiaomi Soundbar verschilt de Redmi Soundbar qua design (zwart en compacter) en qua geluid. Het geluid van de Xiaomi Soundbar is wat krachtiger en is beter geschikt voor grote ruimtes.

Shop

Banggood - Redmi TV-soundbar voor € 39

Met deze coupon kun je de Redmi Soundbar tegen een gereduceerde prijs kopen voor slechts 39 €.
BGCZDERM
TOON COUPON
€11 Korting
31.07.2021

Voorwoord: Xiaomi Soundbar

De huidige generaties flatscreen televisies worden steeds slanker, waardoor er in de platte tv-behuizingen nauwelijks ruimte is voor goed klinkende geluidssystemen. Om het geluid van de thuisbioscoopervaring te versterken, is er een zogenaamde soundbar beschikbaar, die ruimtebesparend onder het tv-toestel wordt geplaatst.

Ontwerp, vakmanschap en levering

De langwerpige Xiaomi soundbar is relatief slank en past optisch goed bij het design van moderne flatscreen televisies. De effen witte behuizing is geheel van kunststof. Over een lengte van 88 cm verbergt een geblokt stoffen front in totaal twee tweeters, twee subwoofers en vier passieve membranen. Er is geen externe subwoofer!

De soundbar vanaf de voorkant

De soundbar wordt bediend met zeven knoppen in het midden van de bovenkant van de behuizing. De volumeknoppen bevinden zich uiterst links en rechts. Wederom in het midden is er een Bluetooth-knop, een Aux-In-knop, een Line-In-knop, een SPDIF-knop en een Optische knop. Alle bedieningsknoppen zijn herkenbaar aan symbolen en hebben elk een status-LED. Bediening via afstandsbediening is helaas niet voorzien! 

De soundbar vanaf de achterkant

De aansluitmogelijkheden bevinden zich in het midden van de achterkant van de soundbar. Dit komt neer op een DC-voedingsingang, een Toslink-aansluiting, een SPDIF-aansluiting, een line-in (cinch) en een AUX-in. Naast de aansluitingen zit de tuimelschakelaar voor het inschakelen van de soundbar. Er is geen HDMI input/output of een USB-aansluitmogelijkheid!

De soundbar van boven

Rubberen pads aan de onderkant zorgen ervoor dat de 1.92 kg zware Xiaomi-soundbar antislip en schokdempend is. Wandmontage is mogelijk. Aan de achterzijde van de behuizing bevindt zich een muurbeugel voor het ophangen van de soundbar in een schroefbevestiging.

De verwerkingskwaliteit komt overeen met de prijs en is niet bezwaarlijk. De leveringsomvang omvat de soundbar, een voedingseenheid met NEMA-1-connector, een SPDIF-kabel, twee schroeven en twee muurpluggen, evenals een Chinese handleiding.

Omvang van de levering van de Xiaomi TV Soundbar

inbedrijfstelling

Naast bekabeld gebruik kan de Xiaomi Soundbar ook via Bluetooth worden aangesloten op een afspeelapparaat. De gebruikte Bluetooth-standaard is versie 4.2. De luidspreker identificeert zichzelf als de "Mi TV Soundbar" via de Bluetooth-instellingen van het mobiele apparaat. De soundbar ondersteunt de bijna verliesvrije aptX audiocodec niet!

Verbindingen met de Xiaomi Mi TV Soundbar

Als er geen afstandsbediening is, kan de bron alleen worden geselecteerd met behulp van de bedieningsknoppen van de luidspreker. Als je niet via Bluetooth bent verbonden en het volume regelt via het afspeelapparaat, kan het volume alleen rechtstreeks via de soundbar worden geregeld. Volumeregeling via de televisie is niet mogelijk! 

Bedieningsknoppen van de Xiaomi Mi TV Soundbar

Het gebrek aan afstandsbediening bleek uiterst onpraktisch in de test. Hier was ten minste een IR / App-besturingsoptie via de Mi Remote App wenselijk geweest.

geluidskwaliteit

Twee 36 mm tweeters, twee 65 mm subwoofers en vier 70 x 55 mm passieve membranen zijn verantwoordelijk voor de geluidsproductie. Het uitgangsvermogen van de Xiaomi Soundbar is een relatief lage 28 watt (2x 14 watt). De fabrikant specificeert de nominale impedantie als 6 ohm, de frequentierespons ligt tussen 50 Hz en 25.000 Hz.

Optisch aantrekkelijke stoffen hoes met luidsprekers erachter

Het geluid van de Xiaomi soundbar is acceptabel. Meestal vlak klinkende, interne luidsprekersystemen van conventionele tv-toestellen, is de soundbar zeker een (sonische) stap voor. Het Xiaomi-speakersysteem komt echter niet in de buurt van een uitgebreid meerkanaals speakersysteem of een soundbar met een externe subwoofer.

 De klank is te omschrijven als vol en warm. Vooral de midden- en lage frequenties zijn uitgesproken, waardoor filmeffecten krachtig overkomen. Vanwege het vrij ronde geluid zijn de hoge tonen vaak voorzichtig. Hierdoor mist de soundbar helderheid en is hij daarom minder geschikt voor het afspelen van muziek. Stemmen klinken soms dof.

Plastic bovenkant van de Xiaomi Soundbar

Het algehele geluid is homogeen en coherent. Een zekere diepte van de ruimte is herkenbaar, hoewel niet te uitgesproken. De diepte van de kamer gaat steeds meer verloren in kamers die te groot zijn en wanneer de afstand tussen de stoelen te groot is. Het maximale volume is overtuigend. Een onaangename vervorming bij hoog volume kan niet worden gedetecteerd. Er zijn geen geluidsfuncties of -versterkers zoals een virtueel 3D-surroundgeluid, een equalizer of een nachtmodus. Meerkanaals geluidssystemen worden ook niet ondersteund door Dolby of DTS.

Prijsvergelijking

iconDuits magazijn
iconLevertijd 2-5 werkdagen
€91,99
iconEuropees magazijn
iconLevertijd 2-5 werkdagen
€146,65
iconChinees magazijn
iconLevertijd 15 tot 20 werkdagen
€127,45
waardering
positief

Aantrekkelijk ontwerp
Eenvoudige inbedrijfstelling
Wandmontage optie
Acceptabel geluid

negatief

Geen netwerkstreaming
Geen HDMI-verbindingsoptie
Geen USB-verbindingsoptie
Geen afstandsbediening

Conclusie

De Xiaomi Soundbar presenteert zichzelf als een goedkope manier om het meestal vlakke geluid van een tv te verbeteren. Sonisch overtuigde de soundbar door een bijzonder vol geluid, dus afhankelijk van de afstand van de stoel en de grootte van de kamer kan een behoorlijk opwindende filmervaring zijn.

Te hoge verwachtingen, vraag de visueel aantrekkelijke luidsprekervergrendeling niet. Gewoon functioneel stelde de soundbar teleur. Hoewel er veel audio-interfaces zijn, missen essentiële functies zoals een HDMI-verbindingsoptie, netwerkstreaming of een afstandsbediening!

7.1
Onze beoordeling
Timo Altmeyer Avatar
auteur

Lanceerde de website techreviewer.de in 2016 en is sindsdien een actieve redacteur van nieuws en testrapporten op alle technologische gebieden.

7 reacties

7 reacties

  1. Franz

    5. Juni um 2018 19: 48

    Hallo Timo, ik heb gezien dat de luidspreker via S / PDIF kan verbinden. Ik zou het volume moeten kunnen controleren, toch? Klasseoverzicht trouwens. Ga zo door!

    • Sandro

      13. November 2018 14 naar: 44

      Werkt niet. Ik heb lang gezocht en heb me toen besteld. U kunt ze verbinden, maar ik kon ze niet op mijn tv bedienen. Er is geen afstandsbediening. Maar ik ben helemaal tevreden met de soundbar. Voor de prijs die u niet verkeerd.

      • Tino

        30. December 2019 01 naar: 40

        Nog een keer, zodat ik het goed begrijp. Als ik de soundbar op de televisie heb aangesloten en het volume wil wijzigen terwijl ik naar de televisie kijk, moet ik dan altijd rechtstreeks naar de soundbar springen en het volume daar direct aanpassen? Korte feedback zou geweldig zijn.

        • Sandro

          14. September 2020 16 naar: 02

          "Nogmaals, zodat ik het goed begrijp. Als ik de soundbar op de televisie heb aangesloten en dan tijdens het televisiekijken het volume wil veranderen, moet ik altijd meteen naar de soundbar springen en daar het volume aanpassen? Een korte feedback zou geweldig zijn."

          Jo

          • Timo beheerder

            15. September 2020 09 naar: 01

            Hallo Sandro, dat klopt. Strikt genomen is de soundbar een grote bluetooth speaker. Het volume aanpassen met de afstandsbediening van de tv werkt niet.

          • tab

            14. Oktober 2020 11 naar: 02

            Ja, maar als ik de tv via bluetooth met de speaker verbind, dan zou je ook hard en stil moeten gaan als je de tv luid en stil op de box zet. Het is hetzelfde met een mobiele telefoon! Als ik mijn mobiele telefoon met een luidspreker koppel en vervolgens op de knop Volume omhoog / omlaag op de mobiele telefoon druk, wordt deze luid en stil

          • Timo beheerder

            14. Oktober 2020 11 naar: 04

            Hallo Patte, ja dat zou dan moeten werken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

overzicht
fabrikant

Xiaomi

Modell

Xiaomi TV Soundbar

Spezifikationen

 spreker 
Tweeter: nummer 2, 36 mm
Subwoofer: nummer 2, 65 mm
Passief membraan: nummer 4, 70 x 55 mm

Uitgangsvermogen: 2x 14 Watt
Nominale impedantie: 6 Ohm
Frequentiebereik: 50 - 25.000 Hz

 connectiviteit 
* Toslink jack
* SPDIF-aansluiting
* Line-in (cinch)
* AUX-In
* Bluetooth 4.2

 Overige onderwerpen 
Grootte: 87 x 830 x 72 mm
Gewicht: 1.925 kg

Inhoud

1x Soundbar
1x-voeding
1x SPDIF-kabel
2x-schroeven
2x pluggen
1x gebruikershandleiding

reclame

GOGOBeste juli-banner