Verbind je met ons

Hoi, wat zoek je?

Xiaomi Mi Box S TV Box

Xiaomi Mi Box S review - Android TV Box met 4K Netflix

Testrapport opgesteld door Timo op 30 december 2021

Xiaomi heeft de Xiaomi Mi Box S geïntroduceerd als onderdeel van de 2018 Google Keynote. De TV Box is uitgerust met Android TV 8.1, ondersteunt HDR en streamt Netflix in 4K met hoge resolutie. Er zijn echter slechts een paar nieuwe functies in vergelijking met de voorganger die al in 2016 is geïntroduceerd. Meer over de Mi Box S en hoe deze verslaat, zul je in de volgende review leren.

Twitter Facebook WhatsApp Buffer pin It
8.6
Onze beoordeling
50 € goboo.com
Prijsvergelijking
Technische gegevens
overzicht
fabrikant

Xiaomi

Modell

Xiaomi Mi Box S

Spezifikationen

 Processor en geheugen 
CPU: Amlogic S905X
RAM: 2GB DDR3
Intern geheugen: 8GB
Geheugenuitbreiding: Ja, USB 2.0

 verbindingen 
HDMI: 1x HDMI 2.0a
USB: 1x USB 2.0
Audio: 1x S / PDIF - 3.5mm

 connectiviteit 
WiFi: Dual Band AC (802.11a / b / g / n / ac)
Bluetooth: standaard 4.2

 Video - Audio 
Videoresolutie: naar 4K 60fps
Video codecs: VP9, H.265, H.264, MPEG1 / 2 / 4, 1 VC, Real8 / 9 / 10
Videoformaten: RM, MOV, VOB, AVI, MKV, TS, Mp4, 3D

Audiocodecs: DOLBY, DTS
Audio-indelingen: MP3, APE, Flac

 Overige onderwerpen 
Besturingssysteem: Android TV 8.1
Kodi: Ja
Grootte: 9.55 x 9.55 x 1.67 cm
Gewicht: 147g

Voorwoord: Xiaomi Mi Box S

De Mi Box S als opvolger van de Mi Box International aanwijzen zou fout zijn. Het is eerder een nieuwe versie van de al uitgebrachte 2016 TV Box. Dit toont vooral de bijna identieke hardware-uitrusting. Het zogenaamde systeem-op-chip (SoC), dat onder andere CPU en GPU combineert, is nog steeds de Amlogic S905X met ARMv8-A CPU en Mali 450 MP3 GPU.

Aanbieding 30 december 2021

De online retailer Goboo heeft de Xiaomi Mi Box S op voorraad voor 49,99 euro. De verzending vindt plaats in heel Europa en gratis vanuit het EU-magazijn. Er zijn geen extra belastingen.

Shop

Goboo-aanbieding - Xiaomi Mi Box S

Met deze Goboo aanbieding kun je besparen op de aanschaf van de Mi Box S. De prijs is 49,99 euro.
ACTIEF DEAL
49 € 79 €
Geldig tot 18.01.2022

Ontwerp en vakmanschap

In vergelijking met Mi Box International de Mi Box S heeft een ontwerpupgrade ondergaan. In plaats van strak en gebogen te zijn, is de nieuwe doos aanzienlijk hoekiger. Met afmetingen van 95.5 x 95.5 x 16.7 mm is de vierkante kunststof behuizing zelfs iets gekrompen en met net geen 150 gram iets lichter. Wat de doos helaas mist, is een rubberen coating aan de onderkant voor een veilige stand.

Mi Box S en afstandsbediening

Net als de doos is ook de afstandsbediening opnieuw ontworpen. Om te voldoen aan de eisen van de Amerikaanse markt, waarop de Mi Box S voornamelijk te koop is, biedt de afstandsbediening een extra knop voor Netflix en Live TV.

Mi Box S-behuizing

De verwerkingskwaliteit van zowel de tv-box als de afstandsbediening is onberispelijk. De doos en afstandsbediening laten een indruk achter die overeenkomt met de prijs. De afstandsbediening ligt goed in de hand en de knoppen hebben een comfortabel drukpunt.

Mi Box S-behuizing onderaan

Inhoud

De levering omvat bijna alles wat nodig is om de box te bedienen. Deze bevat naast de Mi Box S en de afstandsbediening ook een voedingseenheid met EU-stekker, een HDMI-kabel en een gebruiksaanwijzing. Het enige wat ontbreekt zijn 2 AAA-batterijen voor het bedienen van de afstandsbediening.

Omvang van de levering van de Mi Box S

aansluitmogelijkheden

Er is niets nieuws aan de verbindingsmogelijkheden. De enige USB-aansluiting is nog steeds alleen van het type USB 2.0. Dit is net genoeg om normaal 4K-videomateriaal vanaf een USB-gegevensopslagapparaat af te spelen. Verdere aansluitmogelijkheden zijn een HDMI 2.0a-aansluiting en een audio-uitgang (S / PDIF / 3.5 mm). Helaas is er geen Ethernet-aansluiting. In plaats daarvan wordt dual-AC WiFi gebruikt voor netwerkstreaming. Wil je toch niet zonder Ethernet, dan sluit je een USB> Ethernet adapter aan op de USB poort.

Verbindingen van de Mi Box S

Hardware

De Mi Box S is gebaseerd op een Amlogic S905X SoC. De ARMv8-A CPU bevat 4 Cortex-A53-processorkernen die klokken tot 2.0 GHz. Voor het geheugen wordt een 2GB DDR3-werkgeheugen en een 8GB eMMC-datageheugen gebruikt. Na aftrek van het systeem is er nog 5GB aan dataopslag over. Eigentijds is anders! Zelfs als het systeem soepel draait (meer hierover hieronder), zou een groter geheugen en datageheugen zeker een voordeel zijn geweest voor huidige apps en mobiele games. De gebruikte Bluetooth-standaard is nieuw. In plaats van Bluetooth 4.0 vertrouwt de Mi Box S op de wat nieuwere Bluetooth 4.2-standaard.

inbedrijfstelling

De gebruikersinterface van Android TV kan heel eenvoudig en in slechts een paar stappen worden ingesteld. De box bevat tal van systeemtalen en kan kort na de eerste start worden omgeschakeld naar het Duits. Alle configuratiestappen zijn begrijpelijk en worden in het Duits uitgelegd. Om de configuratie verder te vereenvoudigen, kunnen alle WLAN- en Google-inloggegevens via een bestaand Android-apparaat worden gesynchroniseerd. Dit scheelt u dat u de afstandsbediening een beetje onhandig hoeft in te voeren. Zodra de configuratie is voltooid, bent u klaar om naar de gebruikersinterface van Android TV te gaan.

Android TV

Android TV de Mi Box S

Google's Android TV 8.1 wordt gebruikt als gebruikersinterface. Dit is een Android-besturingssysteem dat speciaal is aangepast voor tv-boxen, dat ook op veel smart-tv's te vinden is. Functioneel heeft Android TV veel te bieden. Chromecast-streamingfuncties worden ondersteund, de Google Play Store is beschikbaar met speciale Android TV-apps, evenals tal van video-on-demand- en muziekservices om uit te kiezen. Wat in de test niet werkte, is de functie "Live tv". Deze functie is voornamelijk bedoeld voor de Amerikaanse markt en is niet beschikbaar in de Duitse Android TV-taalversie. De Mi Box S ontvangt automatisch systeemupdates via het WLAN.

Android TV Apps Mi Box S

Dankzij uitgebreide DRM-ondersteuning (bijvoorbeeld Widevine L1) zijn veel van de VoD-services, zoals Netflix, toegankelijk in de hoogste 4K-resolutie. Amazon Prime Video kan op de doos worden gesideload, maar is alleen beschikbaar in 1080p. Diensten zoals Sky Ticket of Waipu kunnen alleen via Google Cast naar de box worden overgezet. Films, muziek of andere apps kunnen eenvoudig worden overgezet van de smartphone, tablet of pc naar de Mi Box S. Kodi kan worden geïnstalleerd als een "alternatieve gebruikersinterface".

DRM ondersteunt de Mi Box S

Een ander kenmerk van Android TV 8.1 is de geïntegreerde Google Assistent. De stemassistent beantwoordt vragen en helpt bij het bedienen van smarthome-apparaten. Op de Mi Box S helpt de assistent bij het zoeken naar nieuwe films of het dimmen van de verlichting. Commando's kunnen rechtstreeks in de microfoon van de afstandsbediening worden uitgesproken. De herkenningsnauwkeurigheid is overtuigend. Door de afstandsbediening losjes in de hand te houden, worden complexe woorden of ongebruikelijke namen herkend, evenals lange zinnen.

Video afspelen en streamen

De Xiaomi Mi Box S kan 4K-videomateriaal met hoge resolutie afspelen met maximaal 60 frames per seconde. Aan de hardwarezijde decodeert de Amlogic SoC onder meer de huidige H.265- en VP9-standaarden. De meerkanaals geluidssystemen Dolby Digital en DTS worden ondersteund voor een zo realistisch mogelijke geluidservaring. Dolby Atmos en Dolby TrueHD worden niet ondersteund. Ook de compatibiliteit met HDR-videomateriaal is interessant, mits je een HDR-compatibel scherm en bijbehorend HDR-videomateriaal bij de hand hebt. Het afspelen van HDR10-inhoud werkt feilloos! Maar let op: videomateriaal HDR10 + en Dolby Vision wordt niet ondersteund!

 Een groot punt van kritiek op de voorganger en helaas ook op de nieuwere Mi Box S is de ontbrekende of niet werkende auto frame rate switching. De frame rate en de resoluties worden niet automatisch, maar moeten handmatig aangepast worden aan het afgespeelde videomateriaal!

In de test mocht de Mi Box S MPEG2-, MPEG4-, H.264-, H.265- en VP9-videomateriaal onder ogen zien. Zoals verwacht waren er geen problemen met de overdracht via een externe harde schijf. Maar ook 4K-videomateriaal kon zonder verlies en zonder buffering in de stream via het WLAN worden afgespeeld. Wel valt op dat de wifi-prestaties snel afnemen naarmate de afstand tot het access point groter wordt. Voor verliesloze 4K-streaming moeten de Mi Box en het toegangspunt zich in dezelfde kamer bevinden! De verschillende audiocodecs zoals AC3 of DTS HD leveren geen problemen op voor de box. Alle VoD-liefhebbers kunnen genieten van Netflix in 4K en ook 4K HDR-content streamen.

3DMark-benchmark Mi Box S

Gamen met de Mi Box S

 Je zou de Mi Box S vooral als een streamingbox moeten zien. Gamen is tot op zekere hoogte mogelijk, maar op geen enkele manier vergelijkbaar met een Nvidia Shield. Emulators (NES, SNES of N64) kunnen worden uitgevoerd. In grafisch veeleisende Android-games zijn echter beeldstoringen merkbaar. Games als Asphalt of Modern Combat 5 worden uitgevoerd, maar ze kunnen de pret bederven door af en toe een schok. Bluetooth-gamecontrollers kunnen snel en eenvoudig worden aangesloten. Er was geen merkbare inputvertraging in de test.

Prijsvergelijking

 Wil je weten waar je de Xiaomi Mi Box S kunt kopen? In onze prijsvergelijking vermelden we de actuele aanbiedingen van de meest populaire winkels. Alle prijzen worden meerdere keren per dag gecontroleerd en bijgewerkt. Als een winkel meerdere keren verschijnt, zijn dat de verschillende magazijnen van de dealer.

iconEuropees magazijn
iconLevertijd 2-5 werkdagen
49,99 €
iconDuits magazijn
iconLevertijd 2-5 werkdagen
59,00 €
iconDuits magazijn
iconLevertijd 2-5 werkdagen
64,92 €
iconDuits magazijn
iconLevertijd 2-5 werkdagen
66,99 €
iconDuits magazijn
iconLevertijd 2-5 werkdagen
66,99 €
waardering
positief

Eenvoudig ontwerp
Goed vakmanschap
Stabiele en snelle Android TV
Afstandsbediening met spraakbesturing
Soepele 4K-videostreaming
HDMI 2.0a
Widevine LV1 ondersteuning
Netflix 4K en YouTube 4K
Geschiktheid Kodi 17 en 18
OTA update-optie

negatief

Geen SD-geheugenkaartsleuf
Geen USB 3.0
Geen ethernet
Geen automatisch frame wisselen

Conclusie

Zoals u kunt zien, heeft de Xiaomi Mi Box S weinig te bieden. Met uitzondering van het nieuwe ontwerp, de meer recente Bluetooth-standaard en de functioneel verbeterde Android TV, verschilt de TV Box niet van de reeds uitgebrachte 2016 Mi Box International. Na 2-jaren had je veel meer kunnen verwachten. Wie het "voorgangermodel" heeft, kan de nieuwe Xiaomi-tv-doos vol vertrouwen verbergen.

De Mi Box S wordt voornamelijk gedistribueerd in de VS en is dienovereenkomstig aangepast aan de lokale gebruikers. Vanwege Android TV is de TV Box ook zeer geschikt voor lokaal gebruik. Een update naar recentere versies van Android TV, zoals de onlangs uitgebrachte Android TV 9, is vrij waarschijnlijk.

8.6
Onze beoordeling
15 reacties

15 reacties

  1. Sven

    11. Oktober 2018 12 naar: 47

    Klinkt op het eerste gezicht niet slecht. Met de voorganger zijn er nette problemen met de updates. Als dat hier niet het geval was, zou ik het direct kopen. Geen USB 3.0 en geen netwerkaansluiting is echt een domper. Ik kijk uit naar uw test.

    • Timo beheerder

      14. Oktober 2018 19 naar: 16

      Hallo Sven, ja dat is jammer. Ik ben ook benieuwd of Android TV op de Mi Box S beter draait. Ik heb al een exemplaar besteld, maar tegen de tijd dat het aankomt is het waarschijnlijk november.

    • Diana

      6. Juni um 2020 10: 02

      Gewone problemen? - We hebben vier van deze dozen in gebruik en ze verslaan alle dozen die we eerder hadden getest (en meer kosten!) ...
      Met meerdere jaren ervaring kan ik met een gerust geweten zeggen dat je het onderdeel gemakkelijk kunt kopen.

  2. Erik

    14. Oktober 2018 19 naar: 06

    Ik zal er snel zijn. Waar kun je ze daar kopen?

    • Timo beheerder

      14. Oktober 2018 19 naar: 14

      Hallo Erik, bij Walmart is de doos gegarandeerd.

  3. Phillip Mers

    25. Oktober 2018 23 naar: 17

    Hallo Timo, ik heb je test gelezen voor de andere doos. Zou je dit of de oude aanraden? Of vit. maar wat nog meer? Ik wil niet meer uitgeven dan 80 €. Ik wil ook SkyGo en Netflix streamen. De Google Assistent zou leuk zijn om te hebben, maar dat hoeft niet zo te zijn. Mijn belangrijkste focus ligt op het streamen van vloeibaarheid.

    • Timo beheerder

      13. November 2018 12 naar: 04

      Hallo Phillip, de nieuwe kost net zoveel als de oude. Dat is waarom ik de nieuwe als eerste zou aanbevelen. Over een paar dagen maar ook komt mijn testexemplaar. Dan zal ik rapporteren hoe de Mi Box S verslaat en vergelijkt met de oude.

  4. Rudolf

    13. November 2018 12 naar: 01

    Hallo, draait op de doos Amazon Prime Vidio?

    • Timo beheerder

      13. November 2018 12 naar: 06

      Hallo Rudolf, Prime Video zal er waarschijnlijk op draaien. Het draait tenminste op de bijna identieke voorganger. Over een paar dagen maar ook komt mijn testexemplaar. Dan kan ik bevestigen dat obs draait.

  5. danmue

    29. December 2018 14 naar: 00

    Past de box ook bij de interactieve Netflix "Black Mirror: Bandersnatch"? Je kunt het niet doen met de Fire TV ...

  6. Petersch

    31. Januari 2019 10 naar: 27

    Hallo, als ik het goed begrijp, zijn er nauwelijks verschillen met de voorganger? Heb je een nadere vergelijking? Zal ik de doos namelijk voor Netflix bestellen en er zijn helaas niet heel veel die op 4K kunnen.

    • Timo beheerder

      31. Januari 2019 12 naar: 30

      Hoi Pieter, dat klopt. Er zijn nauwelijks verschillen met de "voorganger". De hardware is identiek behalve Bluetooth 4.2. Het design (iets hoekiger, wat compacter) en de Android TV 8.1 zijn nieuw. Als je je vooral bezighoudt met VoD, met name Netflix 4K, doe je niets verkeerd met de Mi Box S.

  7. Cedrik

    20. Februari 2019 16 naar: 51

    Anderen schrijven dat Dolby ATMOS en TrueHD worden ondersteund. En ermee spelen is ook geen probleem ... Wat is er nu aan de hand?

  8. Weinig

    23. Juli um 2019 13: 46

    Kun je bijv. ARD- of ZDF-mediabibliotheken streamen zonder een Google-account aan te maken ???
    Bedankt voor de feedback en de gedetailleerde informatie in de test

  9. peter

    19. September 2019 18 naar: 30

    Kan ik mijn MI Box S ook in Thailand gebruiken?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * gemarkeerd.

overzicht
fabrikant

Xiaomi

Modell

Xiaomi Mi Box S

Spezifikationen

 Processor en geheugen 
CPU: Amlogic S905X
RAM: 2GB DDR3
Intern geheugen: 8GB
Geheugenuitbreiding: Ja, USB 2.0

 verbindingen 
HDMI: 1x HDMI 2.0a
USB: 1x USB 2.0
Audio: 1x S / PDIF - 3.5mm

 connectiviteit 
WiFi: Dual Band AC (802.11a / b / g / n / ac)
Bluetooth: standaard 4.2

 Video - Audio 
Videoresolutie: naar 4K 60fps
Video codecs: VP9, H.265, H.264, MPEG1 / 2 / 4, 1 VC, Real8 / 9 / 10
Videoformaten: RM, MOV, VOB, AVI, MKV, TS, Mp4, 3D

Audiocodecs: DOLBY, DTS
Audio-indelingen: MP3, APE, Flac

 Overige onderwerpen 
Besturingssysteem: Android TV 8.1
Kodi: Ja
Grootte: 9.55 x 9.55 x 1.67 cm
Gewicht: 147g

reclame

Banggood Adventskalender-zijbalk