Verbind je met ons

Hé, wat zoek je?

Test met Huami Amazfit Stratos

Huami Amazfit Stratos Review - Sports Smartwatch 2 / 2S

Bijgewerkt door Timo Altmeyer op de 3. Maart 2024

De Amazfit Stratos is de huidige smartwatch van de Chinese producent Huami, die ook wearables produceert voor Xiaomi. Naast een stijlvol ontwerp is de Sport Smartwatch uitgerust met allerlei sportfuncties. Ondertussen konden we de nieuwe Huami Amazfit-smartwatch 2 of Stratos van dichtbij bekijken. Meer in de volgende beoordeling!

8.5
Onze beoordeling

Amazfit Stratos (Smartwatch 2 / 2S)

De Amazfit Stratos, soms ook te vinden onder de naam Amazfit Sport Smartwatch 2, werd op 12 december 2017 officieel uitgebracht in China. De smartwatch is uitgebracht in een standaard en een premium versie. De smartwatch wordt geproduceerd door de Chinese wearable fabrikant Huami, die onder meer ook wearables maakt voor Xiaomi.

Eind februari 2018 is een internationale versie van de sport-smartwatch uitgebracht. Apps specifiek bedoeld voor de Chinese markt zijn verwijderd en de gebruikersinterface is in meerdere talen aangepast.

Ontwerp, vakmanschap en levering

Standaardmodel vs. Premium model

Voordat we naar alle functies van de smartwatch kijken, laten we eerst kijken naar het verschil tussen de twee Chinese modellen en de internationaal uitgebrachte Amazfit Stratos. In China werd het standaardmodel gepubliceerd onder de naam Amazfit Smartwatch 2, het premiummodel als Amazfit Smartwatch 2S. De enige verschillen tussen de twee versies zijn het gebruikte displayglas en de horlogeband. Het standaardmodel maakt gebruik van een conventioneel, gehard displayglas en een siliconen polsbandje. Het premiummodel daarentegen maakt gebruik van saffierglas en een leren band. De horlogeband is verwisselbaar op beide modellen.

 De smartwatch verscheen internationaal als de Amazfit Stratos. Dit is het Chinese standaardmodel met een aangepaste gebruikersinterface. Er is geen premium variant uitgebracht voor de internationale markt!

Xiaomi Amazfit Stratos vanaf de zijkant

horlogekast

Het ontwerp van de nieuwe Amazfit Smartwatch is compleet anders dan het ontwerp van de  Amazfit Pace . Over het algemeen lijkt de horlogekast van de Amazfit Smartwatch 2 veel massiever, maar is deze nog steeds gebaseerd op een sportieve stijl. De behuizing is gemaakt van met koolstofvezel versterkte kunststof in de typische carbon-look. De diameter is 4.8 cm, de hoogte 1.5 cm en het gewicht van de smartwatch inclusief horlogeband is precies 60 gram.

Aan de bovenkant bevindt zich het transflectieve display met een diagonaal van 1.34 inch. Het display is omgeven door een elegante keramische rand. De Amazfit Stratos kan actief worden bediend via drie roestvrijstalen knoppen (316L) die aan de zijkant zijn geplaatst. De 4-polige oplaadconnector en de iets uitstekende hartslagsensor bevinden zich aan de onderkant. De smartwatch kan niet worden geopend, waardoor geen toegang tot de batterij of de interne hardware mogelijk is.

Amazfit Smartwatch 2-front met display

Een duidelijk voordeel ten opzichte van het vorige model is de classificatie (beschermingsklasse IP68) als waterdicht tot 5 bar (5 ATM / 50 meter). Onder normale omstandigheden is het dus mogelijk om met de smartwatch te douchen, zwemmen en duiken.

Let op de band en bouwkwaliteit

De siliconen armband is in 15 stappen in maat verstelbaar en wordt gesloten met een doorngesp. De bandlengte is 20 cm, de bandbreedte is 22 mm. Een snelsluiting maakt het gemakkelijk om de armband te verwisselen.

De verwerkingskwaliteit van de daadwerkelijke smartwatch is niets om over te klagen. Er wordt echter kritiek geleverd op de horlogeband, die na enkele weken lichte gebruikssporen vertoont. Naast de Amazfit Smartwatch 2 bevat de leveringsomvang een laadstation met USB-aansluitmogelijkheid en een gebruikershandleiding.

Amazfit Stratos inbegrepen

Display

"Transflective display"

Het kleurendisplay heeft een diagonaal van 1.34 inch. De resolutie is 320 x 300 pixels. Net als het display van de Amazfit Pace maakt ook de nieuwe Amazfit Smartwatch 2 gebruik van een zogenaamd "transflectief display". Dit type display heeft geen achtergrondverlichting en reflecteert invallend licht. Het display is altijd actief als "Always-On" zodat het display niet ingeschakeld hoeft te zijn om de tijd af te lezen.

Verdere voordelen van een transflectief display zijn vooral de bijzonder goede leesbaarheid bij zonlicht en het lage energieverbruik. Er zijn echter ook nadelen, zoals een relatief lage kijkhoekstabiliteit en veelal bleke kleurweergave. Voorzien van een touchscreen is de smartwatch niet alleen via de bedieningsknoppen aan de zijkant te bedienen, maar ook direct via het display.

Amazfit Smartwatch 2-display

Het transflectieve scherm overtuigt in de test. Vooral bij zonneschijn of direct licht is het display van de Amazfit Smartwatch 2 zeer leesbaar. Smartwatches met een conventioneel LCD- of AMOLED-display zijn de Stratos die voor u liggen. Bij weinig licht neemt de leesbaarheid echter af.

backlight

Om de smartwatch ook in het donker te kunnen gebruiken is het display voorzien van een achtergrondverlichting die geactiveerd wordt met een druk op de knop of door de arm op te tillen. Een omgevingslichtsensor, die zich onder het display bevindt, regelt de helderheid van de achtergrondverlichting op basis van het omgevingslicht. Waar je ook mee te maken hebt, zijn de soms bleke kleuren die afhankelijk van de lichtinval meer of minder sterk lijken. De bediening via het kleine touchscreen werkt prima. Invoer en veegbewegingen worden nauwkeurig herkend.

Weergave vanaf de zijkant

screen protector

Het display van de Amazfit Smartwatch 2 wordt beschermd door een gehard displayglas. Het premium model (Smartwatch 2S) maakt gebruik van saffierglas van hogere kwaliteit. In een test van enkele weken bleek het conventionele, geharde displayglas extreem krasvast en schokbestendig te zijn. De smartwatch overleefde zelfs een onbedoelde val van 1.5 meter onbeschadigd.

Hardware

De interne hardware-uitrusting van de Amazfit Stratos verschilt niet van het vorige model. Huami blijft vertrouwen op een dual-coreprocessor die klokt tot 1.2 GHz, 512 MB RAM en 4 GB flash-geheugen. Het systeem neemt al 2GB intern flash-geheugen in beslag, waardoor de gebruiker nog maar 2GB aan opslagruimte over heeft. Er is geen optie voor geheugenuitbreiding!

 Verdere hardwarekenmerken zijn een WiFi-module (802.11 b/g), een Bluetooth 4.0-module, een GPS-module, een PPG-hartslagsensor, een versnellingssensor, een gyroscoop, een magnetische sensor, een barometer en een omgevingslichtsensor.

bodem

inbedrijfstelling

Voordat u een beslissing neemt over de Amazfit Stratos, moet u zich ervan bewust zijn dat de Smartwatch in eerste instantie is uitgebracht voor de Chinese markt. Sinds eind februari is de smartwatch ook in een internationale versie verkrijgbaar. Voordat u koopt, moet u opletten welke versie u kiest. Het Chinese model is doorgaans goedkoper, maar biedt ook alleen een Chinese gebruikersinterface. Met kennis kan een Chinees model echter ook aan de softwarekant omgezet worden naar een internationaal model met een meertalige gebruikersinterface!

Amazfit Bekijk app

Om de smartwatch op te starten, heb je de Amazfit Watch-app nodig, die beschikbaar is voor zowel mobiele Android- als iOS-apparaten. Een nadeel van de Chinese Stratos is dat de Amazfit Watch-app die beschikbaar is in de respectievelijke app stores in dit land de Chinese Amazfit Smartwatch 2 nog niet ondersteunt. Je kunt hier een link naar de Chinese Amazfit-app vinden: app.mi.com

De app past zich zelf aan de systeemtaal aan en is volledig in het Engels beschikbaar op een smartphone met de Duitse taalinstelling. Een Mi-account is vereist om de app te gebruiken. De verbinding tussen de app en de smartwatch verloopt via bluetooth. Een QR-code met de verbindingsgegevens, die wordt weergegeven op de smartwatch en uitgelezen via de Amazfit Watch-app, maakt het gemakkelijker om een ​​verbinding tot stand te brengen.

Aangepaste ROM knippert? Hier de instructies!

 Update: Vindingrijke ontwikkelaars hebben nu meertalige aangepaste ROM's uitgebracht. De zogenaamde “StratOS” ROM en de “STRATOSfied” ROM vertalen de gebruikersinterface in het Duits, Engels en andere talen. Voor het knipperen zijn de volgende stappen nodig. 

  1. Download en installeer de ADB- en Fastboot-stuurprogramma's. U kunt algemeen geldige stuurprogramma's op internet vinden.
  2. Verbind de smartwatch met de pc. Open de Windows-opdrachtprompt (CMD) en ga met "cd" naar de ADB-map. Door "adb devices" in te voeren kun je zien of de Smartwatch correct is herkend. Met “adb reboot bootloader” schakelt u over naar de fastboot-modus. Voer vervolgens "fastboot getvar all" in om alle parameters uit te lezen. Sla de parameters op voor de volgende stap.
  3. Bezoek de pagina unlockamazfit.com en volg de stappen daar om de bootloader te ontgrendelen. U moet enkele van de eerder op de pagina opgeroepen parameters invoeren. Wacht nu tot je een e-mail ontvangt met een bijbehorende ontgrendelcode. In de Windows-opdrachtregel en met de Fastboot-modus actief, typ je "fastboot oem unlock" gevolgd door je unlock-code. Met "fastboot getvar unlocked" kun je controleren of je bootloader ontgrendeld is.
  4. Laad de STRATOSfied (Link) of StratOS ROM (Link) naar beneden. Pak na het downloaden alle bestanden uit van het ROM dat u hebt gekozen naar uw ADB-directory.
  5.  Voor StratOS: Dubbelklik op “Install.bat” om het installatieproces te starten. Het proces duurt meestal 8 tot 10 minuten. De smartwatch moet verbonden blijven met de pc! Eenmaal gestart, staat de smartwatch standaard op Italiaans. Binnen de instellingen kunt u ook Engels als systeemtaal selecteren.
  6.  Voor STRATOSfied: Als je voor STRATOSfied hebt gekozen, moet je “adb push” gebruiken om alle bestanden naar de sdcard-map van je smartwatch te kopiëren. Met "adb root" schakel je over naar de rootmodus. Schakel vervolgens over naar een rootshell met "adb shell". Voer "cd /sdcard/; sh start_update.sh" in om het installatieproces te starten.

Kenmerken van de Amazfit Smartwatch 2

Nu we de hardware hebben behandeld, gaan we het scala aan functies van de smartwatch eens nader bekijken. In tegenstelling tot veel andere Chinese smartwatches, die meestal zijn uitgerust met een native Android en dus de installatie van verdere apps mogelijk maken, is het systeem van alle Amazfit-horloges grotendeels gesloten.

Wat u ziet, is wat u krijgt - dwz dat alle "apps" of functies permanent in het systeem zijn geïntegreerd. Niettemin biedt de Amazfit-gebruikersinterface alle noodzakelijke sport- en alledaagse functies om de Amazfit Stratos tot een dagelijkse metgezel te maken. De structuur van de gebruikersinterface is duidelijk, zelfs als u eerst vertrouwd moet raken met de talrijke functies en instellingsopties aan het begin. De prestaties van de gebruikersinterface zijn acceptabel. Kleinere hangers of minder vloeiende animaties zijn mogelijk!

Stappenteller en sportactiviteiten

De Amazfit Smartwatch 2 combineert op slimme wijze het ontwerp van een alledaags polshorloge met de functies van een sportwearable. Natuurlijk zijn de talrijke sportfuncties, die onder meer een grote verscheidenheid aan gebruikersgegevens verzamelen in combinatie met een stappenteller, een hartslagsensor en gps, essentieel. Je kunt kiezen uit in totaal 11 verschillende activiteiten. Hier is een overzicht:

  • Hardlopen (buiten)
  • Wandelen (buiten)
  • Fiets
  • Zwemmen (zwembad)
  • Zwemmen (open water)
  • Hardlopen (indoor)
  • Fietsen (indoor)
  • elliptische trainer
  • alpinisme
  • Trail Running
  • Triathlon

training modes

Elke sportactiviteit biedt verschillende trainingsmodi en instelmogelijkheden. Door het horloge aanbevolen trainingseenheden kunnen onder andere worden gestart en u kunt ook uw eigen trainingseenheden maken binnen de Amazfit-app. Trainingsdoelen per eenheid kunnen worden gespecificeerd in afstand, calorieën, tijd of trainingseffect (TE). Kenmerkend voor de verschillende instelmogelijkheden is dat voor bijvoorbeeld zwemactiviteiten een zwembadlengte kan worden opgegeven of dat geodata als GPX voor wandel- en hardloopactiviteiten geïmporteerd kan worden om een ​​bepaalde route te kunnen lopen.

sport-

GPS en buitensporten

Als je een buitensportactiviteit start, probeert de smartwatch eerst een gps-fix te vinden. Dit maakt een nog nauwkeurigere data-acquisitie mogelijk. Kies je echter voor het Chinese model van de Amazfit Stratos, dan mist het horloge de Europese kaartgegevens. Bij de evaluatie krijg je de route, maar er is geen kaartweergave (zie screenshot)! Zodra de smartwatch ook kan worden verbonden met de internationale Amazfit-app, zullen de bijbehorende kaartgegevens hoogstwaarschijnlijk later worden ingediend.

pedometer

Naast sportactiviteiten registreert de smartwatch ook dagelijkse bewegingen. De dagelijkse stappen worden geteld door middel van een stappenteller. Een dagelijks doel kan individueel worden ingesteld. De afgelegde afstand en de verbrande calorieën worden ook bepaald uit de stappen. De stappenteller overtuigt in de praktijk. De stapherkenning is nauwkeurig. Onjuiste metingen als gevolg van autorijden of andere activiteiten die geen stapbeweging vertegenwoordigen, komen niet voor.

Hartslagsensor en slaapmonitor

Aan de onderkant van de smartwatch bevindt zich een combinatie van fotodiode en LED voor hartslagmeting. De sensor meet de bloedstroom onder de huid, die de huidige hartslag weerspiegelt. Naast een enkele meting zijn ook intervalmeting en continue meting mogelijk. De nauwkeurigheid van een optische hartslagmeting moet altijd kritisch worden bekeken.

 In de test was de meetnauwkeurigheid van de hartslagsensor minder overtuigend. Een nauwkeurige hartslag wordt gemeten wanneer de patiënt inactief is, maar de resultaten zijn significant verschillend wanneer de patiënt zwaar wordt belast. In hoeverre Huami voor deze meetonnauwkeurigheid zal zorgen, valt nog te bezien. Andere gebruikers melden soortgelijke problemen. De smartwatch kan ook worden aangesloten op een hartslagborstband voor een grotere meetnauwkeurigheid!

De slaapmonitor van de Amazfit Smartwatch 2 wordt automatisch geactiveerd en kan niet handmatig worden ingesteld. Er worden onder meer gegevens verzameld over tijd om in slaap te vallen en wakker te worden en de verschillende slaapfasen. De detectie van de individuele slaaptijden werkte redelijk goed in de test. Het is echter even wennen om met een vrij groot polshorloge in slaap te vallen.

Weerfuncties en GPS

Om op de hoogte te blijven van het weer, biedt de gebruikersinterface een 5-daagse weersvoorspelling. De respectievelijke locatie en de temperatuureenheid kunnen worden aangepast in de Amazfit-app. Het huidige weer wordt weergegeven met maximale en minimale temperatuur.

Weer en hartslag

Zoals eerder vermeld, is het horloge ook uitgerust met een GPS-module. Het horloge vindt vrij snel een GPS-fix. Een e-kompas, dat ook beschikbaar is, maakt een nauwkeurige weergave van de windrichting mogelijk. De Amazfit Stratos levert verdere en ook plausibele meetgegevens voor onder meer luchtdruk en hoogte boven zeeniveau.

Muziek, wekker en trainingsplan

Met de geïntegreerde muziekspeler kan de smartwatch ook gebruikt worden om muziek af te spelen. Hiervoor is bijna 2.56 GB resterend geheugen beschikbaar, wat regelmatig voldoende is voor 500 nummers. Aangesloten op een pc kunnen muziektracks worden gekopieerd naar het geheugen van de smartwatch en worden afgespeeld via een aangesloten Bluetooth-hoofdtelefoon. Er is geen radiofunctie!

De alarmfunctie is vergelijkbaar met de wekker op een smartphone. Er kunnen verschillende profielen worden aangemaakt en er is ook een snooze-functie. Een trilling van de Smartwatch vertegenwoordigt het alarm De trilsterkte kan in 3 niveaus worden ingesteld (zacht, mild, sterk). Er is geen slimme alarmfunctie die je automatisch wakker maakt op basis van de slaapfase.

De modus "Trainingsplan" biedt 5 verschillende trainingsschema's voor beginners en professionals gedurende meerdere weken (56 dagen). Als je een trainingsplan activeert, ontvang je dagelijks richtlijnen voor lichamelijke activiteit.

Stopwatch, timer en Mi Home

Een klassieke stopfunctie met tussentijdweergave is ook beschikbaar als app. Individuele of gespecificeerde tijdsperioden kunnen worden gemeten met behulp van een timer. "Mi Home" is ook geïntegreerd, die kan worden gebruikt om verschillende producten van het Xiaomi-ecosysteem (bijv. Lampen) te bedienen.

Push-meldingen, schermontgrendeling en anderen

De smartwatch kan pushmeldingen ontvangen van een mobiel apparaat dat via Bluetooth is verbonden. Als je bijvoorbeeld een app-melding ontvangt (WhatsApp of Facebook, een oproep of een sms), krijg je direct een melding via het horloge. De meldingsinhoud (tekst + emoji's), inclusief meerdere berichten, wordt leesbaar weergegeven. Er is geen manier om rechtstreeks via de smartwatch te antwoorden! Welke app notificaties naar het horloge mag sturen kun je instellen binnen de Amazfit app.

Overzicht en meldingen

Met de schermontgrendelingsfunctie kan de smartwatch worden gebruikt als een veilig ontgrendelingsapparaat. De Stratos kan worden ingesteld als een betrouwbaar Bluetooth-apparaat binnen de beveiligingsinstellingen van het mobiele apparaat. Als u zich nu als horlogedrager in de buurt van het mobiele apparaat bevindt, is er geen pincode, patroon of wachtwoord nodig om te ontgrendelen.

De smartwatch krijgt officiële updates via de ingebouwde wifi-module. Voor reizigers biedt het horloge een vliegmodus zodat de Amazfit Smartwatch 2 ook in het vliegtuig kan worden gebruikt.

Amazfit Bekijk app

Het beheer van de smartwatch en de gegevens die deze verzamelt, vindt plaats via de Amazfit-app. Het startscherm geeft informatie over het huidige aantal stappen, de batterij, de hartslag en slaap.

Sports samenvatting

Het tabblad "Sport" brengt u naar het sportoverzicht. Hier kunnen de bijgehouden sportactiviteiten worden weergegeven met informatie over de duur, de gemiddelde hartslag, de afgelegde afstand, de stappen en de verbrande calorieën. De sportactiviteiten kunnen worden gefilterd op dagen, weken en maanden, maar ook op de betreffende activiteit. Als je op een sportactiviteit klikt, krijg je een gedetailleerd overzicht van de respectievelijke meetgegevens.

profiel

Via het tabblad "Ik" kunnen smartwatch- en app-instellingen worden gemaakt en kunnen persoonlijke VO2max- en EPOC-parameters worden opgeroepen. De widget-indeling kan bijvoorbeeld worden aangepast in de instellingen. Daarnaast zijn er instelmogelijkheden voor realtime gegevensregistratie van individuele sportactiviteiten, evenals weer- en meldingsinstellingen. Met behulp van een geïntegreerde bestandsbeheerder heeft u toegang tot het bestandssysteem van de klok.

Kijk Faces

 Watchfaces kunnen worden gedownload vanuit een winkel die ook in de app is geïntegreerd. De winkel werkte echter niet echt in de test. Als alternatief kunt u kiezen uit 14 voorgeïnstalleerde digitale en analoge wijzerplaten. De achtergrondafbeeldingen van individuele wijzerplaten kunnen worden ingewisseld voor uw eigen afbeeldingen. Eigen wijzerplaten kunnen worden geüpload in het .wfz-formaat.

Over het algemeen is de app duidelijk gestructureerd en biedt hij tal van beheer- en instellingsopties. Een synchronisatie met Strava is nog niet mogelijk met de Chinese Stratos Smartwatch, omdat de Chinese Amazfit-app, in tegenstelling tot zijn internationale tegenhanger, externe synchronisatie van de gegevens niet toestaat. Synchronisatie met de Mi Fit-app wordt echter wel ondersteund!

accumulator

De capaciteit van de batterij wordt door Huami opgegeven als 280 mAh, wat ook overeenkomt met de gemeten waarde. De looptijd zou ongeveer 30 dagen moeten zijn met een dagelijkse fysieke activiteit van 5 minuten en constante ontvangst van pushmeldingen. Met actieve GPS en automatische hartslagregistratie wordt de looptijd teruggebracht tot 35 uur (informatie volgens Huami).

Amazfit-batterij

In de praktijk zal de Stratos ongeveer 3 dagen draaien. Deze waarde is het resultaat van een geactiveerde hartslagmeting, regelmatige ontvangst van meldingen en een dagelijks sportprogramma van 45 minuten met geactiveerde GPS. De smartwatch is verbonden met het 4-polige laadstation om op te laden. In de test bleek het laadstation stug te zijn, daarom moest de smartwatch letterlijk in het dock worden gedrukt. Een volledige batterijlading duurt 2 uur.

Recensie

 Huami is een bedrijf opgericht in 2014 dat gespecialiseerd is in slimme wearables en nu een van 's werelds grootste fabrikanten van wearables is. Huami was vooral bekend als de producent van de  Xiaomi Mi Band 2  en ook andere Xiaomi-wearables, waarvan de meeste worden geproduceerd door Huami en gedistribueerd door Xiaomi. De fabrikant heeft een eigen assortiment producten onder de naam “Amazfit”, dat wordt gekenmerkt door goed uitgeruste en hoogwaardige smartbands en smartwatches. De  Amazfit Pace  was de eerste Huami-smartwatch die we ook testten en overtuigend waren door het transflectieve scherm, de weelderige functionaliteit en de lange levensduur van de batterij. Andere Huami-wearables van de afgelopen maanden zijn de  Amazfit Bip , een goedkoop alternatief voor  Amazfit Pace , evenals het Mi Band Alternative  Amazfit Arc .

Test met Huami Amazfit Stratos

Amazfit Sport Smartwatch 2 / 2S (China) Amazfit Stratos (wereldwijd)

8.5
waardering
positief

Elke dag ontwerp
Goed vakmanschap
IP68 waterbescherming
Uitgebreide sportfuncties
GPS, WiFi en Bluetooth
Transflectieve weergave
Nauwkeurige stappenteller
Uitgebreide app
Talrijke wijzerplaten
Acceptabele batterijduur

negatief

Horlogeband met snelle slijtage
Hartslagmeting moet worden verbeterd
Kleine prestaties dalen

Conclusie

De Huami Amazfit Smartwatch 2 is een van de meest functioneel uitgebreide sport-wearables op de markt. Met een totaal van 11 verschillende sportactiviteiten en vele individuele instellingsopties, is de smartwatch veelzijdig. De stappenteller maakt indruk met zijn precieze stapdetectie. De nauwkeurigheid van de hartslagmeting is echter aan verbetering toe.

Zelfs als een alledaagse klok, maakt de Amazfit Stratos een goed figuur. Huami combineert op slimme wijze een sportief en elegant horlogeontwerp. Via het transflectieve "always-on" -display kan de klok op elk moment worden gelezen. Verschillende en zelfgemaakte Watchfaces bieden meer variatie.

In directe vergelijking met de Amazfit Pace is de Amazfit Stratos echter veel meer een ontwerp-upgrade. De hardware is identiek gebleven aan zijn voorganger en er zijn slechts een paar nieuwe functies aan de softwarekant. Voor de Amazfit Stratos spreekt echter duidelijk de IP68 waterbescherming, daarom is de Stratos ook geschikt om in te zwemmen.

Timo Altmeyer-avatar
auteur

Timo is de oprichter van techreviewer.de en een echte technologie-expert. Van smartphones tot e-bikes, van homecinema tot smart homes, hij houdt altijd de vinger aan de pols van de laatste trends.

29 reacties

29 reacties

  1. reini

    6. December 2017 14 naar: 41

    Hopelijk komt dat met Android Wear.

    • Timo beheerder

      7. December 2017 18 naar: 21

      Dat is eerder onwaarschijnlijk, al zijn onlangs de eerste Chinese smartwatches met Android Wear verschenen (zie Ticwatch S&E). Maar de 12e weten we zeker meer ;).

  2. Bernd

    12. December 2017 15 naar: 26

    Dus dit is slechts een tempo in het andere ontwerp? Ik had graag een upgrade van de hardware gehad. Op de een of andere manier teleurstellend het geheel, maar het ontwerp dat ik leuker vind dan het tempo. Ik blijf eerst bij mijn oude en schakel hiernaar over, zodra je iets met de firmware kunt starten.

    groeten

    • Timo beheerder

      12. December 2017 15 naar: 49

      Hallo Bernd, ja de nieuwe Amazfit Smartwatch is meer een ontwerp- en software-upgrade. Ik ben ook benieuwd wat mogelijk zal zijn met de nieuwe firmware en hoe de Amazfit App 2.0 zal verschillen van zijn voorganger.

  3. jens

    12. December 2017 20 naar: 57

    Hallo Timo, ik vond je tempotest erg leuk. Ga je de nieuwe ook testen? Ik vraag het omdat ik deze volgend jaar ga bestellen en de oude aan mijn vrouw zal geven

    • Timo beheerder

      13. December 2017 20 naar: 22

      Hallo Jens, natuurlijk, zodra de smartwatch beschikbaar is, zal ik proberen een exemplaar te bemachtigen. Maar het zal zeer waarschijnlijk niet tot februari duren voordat de recensie online gaat.

  4. Thomas

    21. December 2017 10 naar: 35

    Hallo, hoe precies gebruik je de Stratos? Heeft het een bezel zoals de Samsung Watch of hoe kan ik me voorstellen?

    • Timo beheerder

      10. Maart 2018 18 naar: 44

      Hallo Thomas, de smartwatch wordt puur bediend via het display en de bedieningsknoppen aan de zijkant.

  5. Marcel

    10. Maart 2018 18 naar: 13

    Heeft de Huami Amazfit 2 (Stratos) een ingebouwde microfoon of luidspreker? (Hoewel er momenteel geen software is)

  6. Heike

    21. Maart 2018 15 naar: 28

    Weet u zeker dat u% dat ik kan aansluiten 100 (of zelfs met de PolarOH1 = polssensor) via Bluetooth LE Stratos met een externe hartslagborstband? En hoe werkt het? Moet ik eerst een sportfunctie noemen en het dan koppelen? Alvast bedankt.

    • Timo beheerder

      21. Maart 2018 17 naar: 49

      Hoi Heike, als je een sportprogramma selecteert en naar Instellingen gaat, kun je "Accessoires" toevoegen. Ik weet niet of elke borstband wordt ondersteund. Het werkte tenminste met een Wahoo-borstriem. Volgens de fabrikant is de enige vereiste dat de band Bluetooth ondersteunt.

      • Heike

        21. Maart 2018 20 naar: 05

        Hallo Timo. Merci voor het supersnelle antwoord.

  7. Thorsten

    31. Maart 2018 08 naar: 27

    Kan ik een gpx-bestand importeren en gebruiken in het trainingsrecord om te navigeren? kan men de opgenomen trainingsgegevens exporteren als dat zo is in welk gegevensformaat en is de hartslag daarmee.

    • Timo beheerder

      1. April 2018 11 naar: 08

      Hallo Thorsten, ja je kunt GPX-bestanden importeren door de klok op de pc aan te sluiten en het GPX-bestand naar de map "gpxdata" te kopiëren. De route wordt weergegeven op het horloge en u kunt deze vervolgens wandelen afhankelijk van de sportieve activiteit. Routes exporteren als GPX werkt ook. De hartslag is inbegrepen.

      • Thorsten

        3. April 2018 19 naar: 42

        Bedankt voor het gedetailleerde antwoord, maar ik heb nog steeds een vraag. Heeft de klok een Auto Stop-functie die kan worden in- en uitgeschakeld?

  8. Rene

    14. April 2018 23 naar: 47

    Ik moet de volgende vragen stellen. Is het horloge CE gecertificeerd zodat er geen problemen zijn met de invoer van de douane. Het horloge is verkrijgbaar op de bekende sites tegen goede prijzen en interesseert me. Ik ben echter een beetje bang dat ik hem voor 140-160 euro gewoon in het zand gooi. Helaas kan ik geen directe informatie vinden over de certificering van dit horloge. Heb je de mogelijkheid om mij wat meer informatie te geven. Met vriendelijke groet

    • Timo beheerder

      17. April 2018 22 naar: 01

      Hallo Rene, het Chinese model heeft geen CE-markering. De variant die wordt verkocht als "International" heeft een CE-markering op de verpakking en direct op de achterkant van het horloge.

      • Julia

        11. September 2018 00 naar: 38

        Hallo, betekent dit dat als ik de Engelse versie via Gearbest koop, ik geen belasting hoef te betalen?

  9. Michael

    19. April 2018 19 naar: 28

    Hallo, hoe is het als ik Spotify op mijn mobiele telefoon heb, kan ik deze bedienen met het horloge? Wat als ik al een bluetooth-koptelefoon op mijn telefoon heb? Dan werkt de klok niet?

  10. Guido

    20. Juni um 2018 17: 44

    Ik draag de STRATOS 2 (Amerikaanse versie) nu 1 week en ben zeer tevreden. De dagelijkse trainingen voor hardlopen, fietsen en zwemmen worden nauwkeurig geregistreerd en alle gegevens zijn in STRAVA in te zien en te bewerken.
    Bij aanvang van een activiteit vindt de gps snel een signaal en is de routeregistratie veel nauwkeuriger dan bijvoorbeeld bij een iPhone 7!
    De batterijduur van een sporthorloge is mijns inziens uitstekend: met 24-uurs hartslagmeting, ca. 2-3 uur trainen (hardlopen en zwemmen) met GPS en nighttime sleep tracker gaat de batterij ca. 36 uur mee totdat ik uitschakel.
    Alle berichten worden gedurende de dag gesignaleerd en telefoontjes worden gesignaleerd met aangename trillingen.
    Tijdens het hardlopen koppel ik een Bluetooth-headset en af ​​en toe een HF-sensor - beide werken betrouwbaar en zonder problemen.
    De bediening van de STRATOS 2 is intuïtief en dankzij het zeer nauwkeurige touchscreen veel prettiger dan bij een Garmin Fenix.
    En het aanzienlijk lagere gewicht in vergelijking met Garmin maakt de STRATOS 2 het ideale trainingsapparaat voor mij.
    Ik kan de vaak betreurde slijtage aan de armband niet bevestigen, die na 1 week twijfelachtig zou zijn.

    • Timo beheerder

      20. Juni um 2018 17: 54

      Hallo Guido, bedankt voor je review.

  11. Lewis

    11. September 2018 15 naar: 56

    hoogtemeter; werkt het bij mountainbiken en telt het de gereden hoogte mee (één aftrek voor afdalingen) Hartelijk dank

  12. Jenny

    28. September 2018 22 naar: 54

    Hallo Timo, bedankt voor de gedetailleerde beoordeling. Ik hou echt van de Amazfit Stratos, daarom tel ik het horloge bij mijn huidige favorieten. Maar ik heb een paar vragen. Ik hoop dat je me kunt helpen met mijn beslissing.
    1. Ik lees vaker iets van een Stratos 2. Zijn er verschillende modellen van het horloge of al een opvolger?
    2. Is het gemakkelijk om de horlogeband te verwisselen?
    3. Echt waterdicht?
    4. Kan ik Stratos gebruiken om naar muziek te luisteren?

    Dat zou voor nu zijn. Zou fijn zijn om van je te horen.
    LG Jenny

    • Timo beheerder

      29. September 2018 13 naar: 29

      Hallo Jenny, ik ben blij om je vragen te beantwoorden.
      1. Er is geen Stratos 2. In China werd het horloge uitgebracht als "Amazfit Sport Smartwatch 2". Sommige minder goed onderzochte sites mixen gewoon beide namen, waardoor dergelijke verkeerde informatie ontstaat.
      2. Ja, u kunt de horlogeband eenvoudig vervangen. De armband is bevestigd met een speldluiting.
      3. Ik neem een ​​douche met mijn Stratos en zwem ook. Zout water en duiken moeten beter zijn.
      4. De klok heeft een intern geheugen (ca. 2.5 GB) waarop je enkele mp3's kunt opslaan. Je kunt ook een Bluetooth-koptelefoon op het horloge aansluiten.

      Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met je beslissing

  13. ivffff

    6. Februari 2019 16 naar: 35

    Ahoy,
    wat is het verschil tussen de modelnummers A1619 en P182 in Stratos? Weet iemand dat?

  14. eric

    25. Mei 2019 12 naar: 14

    wanneer hij een engelse handleiding is bij was hij hij het beter

  15. Bernd

    14. Juni um 2019 14: 05

    Hallo Timo, leuk verslag op de klok, dat ik onlangs ook mijn eigen 🙂 heb genoemd
    Misschien kun je me de volgende vraag beantwoorden: ik liet me dagelijks bij het alarm wakker worden met de klok op de arm, maar slaag slechts gedeeltelijk. Ik heb ondertussen gemerkt dat de klok eigenlijk moet trillen tot 5 minuten als je niet op drukt om te dutten of te stoppen.
    En nu, wat ik mezelf niet kan uitleggen: als de klok begint te trillen, doet het precies 1-tijd 🙁 Ik heb dit een keer getest en stel een testalarm in. Zodra u het display aanraakt met iets (dekbed, enz.), Gaat het alarm af. Natuurlijk is het ontwaken niet succesvol 🙁
    Heb je een fooi?

  16. En ik ben

    22. Februari 2020 10 naar: 26

    De bijgevoegde handleiding is een grap, er wordt in het Engels kort uitgelegd hoe je (geforceerd) registreert, dat is alles. Anders moet je de gebruiksaanwijzing (ook alleen in het Engels) op de pc bekijken. Het horloge in het oplaadstation vastklikken is een lastige klus.
    De bediening is verwarrend en niet intuïtief. Daarnaast reageert het display slecht op tikken. Als je bijvoorbeeld een sportactiviteit wilt beëindigen, je blijft op het display tikken en niet weet of het horloge zo traag reageert of de druk helemaal niet heeft geregistreerd, ik had de indruk dat dit gedrag nog erger was bij lage temperaturen (buitensporten in de winter) wel.
    De stopwatch kan alleen worden gereset via het display en vervolgens lang rond het display typen totdat de toetsaanslag wordt geregistreerd. Waarom kan dat niet via een van de drukknoppen?
    Na het laden en updaten de eerste sportieve activiteit, een uurtje fietsen. Het horloge kan helemaal geen GPS-signaal vinden, keer op keer geprobeerd, d.w.z. gestart zonder GPS. De hartslagweergave klopt helemaal niet, toont waarden rond de 60, terwijl de borstband twee keer zoveel laat zien.
    Nog steeds geen GPS na vele pogingen de komende dagen. Pas na weer een update werkt het ineens - met bescheiden nauwkeurigheid.
    Het display ziet er wat bleek en kleurloos uit. Naast de meegeleverde wijzerplaten zijn er duizenden meer beschikbaar om online te downloaden, ik vond er niet echt een leuk omdat onnodige dingen (calorieën) altijd worden weergegeven en andere die je zou willen hebben ontbreken. (Ik zou graag de tijd digitaal willen hebben, met seconden en Duits datumformaat, puls, stappen ...).
    Van alle meetwaarden is de trap het minst nauwkeurig, omdat de weergegeven waarde 5 - 10 te laag is.
    Synchronisatie met de smartphone via Bluetooth verloopt soepel. Het zou leuk zijn als je je training en metingen ook naar de pc zou kunnen overbrengen, misschien zelfs werk, maar ik heb het niet gevonden.
    Gisteren heeft het horloge geen slaapgegevens geregistreerd, geen idee waarom, eens kijken of het vandaag weer werkt.
    De looptijd met permanente hartslagmeting en een uur training met GPS is ongeveer 3 dagen, vrij weinig vergeleken met de informatie van de fabrikant.

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert

overzicht
fabrikant

Huami

Modell

Amazfit Sport Smartwatch 2 / 2S (China) Amazfit Stratos (wereldwijd)

Specificatie

 Display 
Display: transflectief
Diagonaal weergeven: 1.34 inches
Schermresolutie: 320 x 300 pixels

 Processor en geheugen 
CPU: Dual Core 1.2GHz
RAM: 512MB
Intern geheugen: 4GB
Geheugen extensie: nee

 Overige onderwerpen 
Bluetooth: 4.0 BLE
WiFi: 802.11 b / g / n
GPS: Ja
Stappenteller: Ja
Hartslagmeter: Ja

OS: Android / iOS
Batterij: 280 mAh